Feia molt de temps que anava darrere del segon llibre de Carmen Mola i continuació de La novia gitana. El primer llibre em va encantar i per això estava convençuda que aquest segon assalt també seria tot un encert. El vaig adquirir en digital per poder-lo llegir durant l’escapada que vaig fer per Sant Joan i haig de confessar que em va durar unes quantes hores de cotxe i algunes estonetes al vespre; el vaig devorar.

 

Sinopsi

La segona part de la narració que Carmen Mola va iniciar amb La novia gitana comença amb la BAC (Brigada de Análisis de Casos) pendent de les pantalles. Sembla que el partit de futbol ha començat, però no es tracta d’un partit, sinó d’una tortura a una noia indefensa en directe i fins a la mort. Les pistes els porten a l’habitació d’un adolescent que ha pagat una morterada per poder gaudir d’aquest espectacle violent. Aquest serà el primer pas d’una investigació que els portarà a, poc a poc, anar descobrint les activitats de la Red Púrpura, una organització que trafica amb violència extrema a la Deep Web i en què està enrolat el fill d’Elena Blanco, el qual va ser segrestat quan només era un nen petit. La implicació de la cap de la BAC portarà a la pròpia Elena i a la brigada a deixar-se la pell en aquest nou cas.

Al meu parer…

Alguns creuran que no toca i d’altres em titllaran de sàdica, però un dels punts forts de la novel·la i, de fet, un dels trets característics de les novel·les de Carmen Mola, és la violència. A La novia gitana teníem una noia morta a causa d’una munió de cucs que se li havien menjat al cervell, i en aquesta ocasió tenim una màfia que trafica amb tortures i morts ultra violentes. Potser està fora de lloc, però a mi personalment m’agrada, perquè crec que els aporta un tret distintiu que les separen d’altres novel·les de l’estil i perquè em semblen versemblants. El món és molt violent i molt cruel i només coneixem una petita part de tota la violència que s’hi congrega. Ara bé, entenc que hi pugui haver persones sensibles a qui els costi llegir certes escenes o episodis en què es descriuen tortures o mutilacions.

Centrant-nos més en La Red Púrpura, en aquesta ocasió aprofundim més en els personatges i els individus que formen la BAC, però especialment en la vida de protagonista: Elena Blanco. Crec que no m’equivoco en afirmar que tots els que hem llegit La novia gitana teníem ganes de conèixer la història d’en Lucas, el fill de la protagonista i el motiu pel qual l’Elena és tan aspra, dura i exigent. Per altra banda, coneixerem millor l’Orduño, la Mariajo, la Chesca i en Zárate, i com es relacionen entre ells en un cas que els farà replantejar-se moltes coses.

Per altra banda, el ritme de l’acció és alt i això no només fa que sigui un llibre ràpid i fàcil de llegir, sinó que a més adquireixi un ritme fins i tot cinematogràfic. No dec ser l’única que ha vist en les novel·les Carmen Mola un aire de cine i és per això que se’n farà una adaptació per a la petita pantalla. Tot i així, ara per ara no se sap per quin canal s’emetrà, en quina data, ni qui formarà el repartiment.

En contra, per trobar alguna pega, la trama de vegades pot resultar previsible i lineal. És possible que no tingui tants girs argumentals o tantes incògnites com la primera novel·la de Mola, però tot i així és prou interessant i et manté a l’expectativa.

Agradarà a…

Als que ja vau llegir La novia gitana i us va agradar, als amants de la novel·la negra, els thrillers i les aventures detectivesques.

No agradarà a…

Als que no tingueu un estómac prou valent, ja que hi ha molta violència. Tampoc agradarà als que no siguin gaire amants del gènere negre.

AnteriorFilm challenge de juliol. Pel·lícules de kung fu
SegüentEl Festival Nits de Cinema Oriental ja és aquí!
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.