Autor: Pablo Bueno
Títol: La piedad del primero
Editorial: Sportula

La Piedad del primero és la primera novel·la de Pablo Bueno i la primera part d’una trilogia fantàstica. Ens narra la història del Marc i els seus companys, des que són separats dels seus pares de ben petits fins que finalitzen el brutal entrenament i iniciació que els portarà a convertir-se en inquisidors de la fe de Thommen i servidors de l’Emperador. Tancats al Monestir, forjaran el seu caràcter i adquiriran habilitats quasi sobrenaturals per enfrontar-se a les bruixes i altres éssers diabòlics que atemoreixen l’imperi. Quan surtin al món real, però, s’adonaran que no tot és blanc o negre i que les veritats inqüestionables que els han inculcat potser no ho són tant. 

Bueno ens ofereix una obra amb un estil literari molt cuidat, que et permet transportar-te a dins de la novel·la per contemplar-la amb tot luxe de detalls però sense fer-se carregosa. Les escenes d’acció estan molt ben construïdes. La història és interessant i enganxa ràpidament. Per altra banda, els girs de la trama en alguns moments són una mica previsibles, o potser soc jo la malpensada. Un dels punts més destacables és com l’autor ha tractat el creixement i evolució dels personatges: quan arriben al Monestir són nens i tots reben la mateixa formació, però acaben convertits en adults ben diferents, cadascú forja el seu propi caràcter, la seva manera de pensar i la forma d’enfrontar-se a la vida i a les dificultats. 

Agradarà a…

Als amants de les novel·les fantàstiques èpiques. Als interessats en el tema de la inquisició, les bruixes i la lluita entre el fanatisme i la llibertat. 

No agradarà a…

A qui busqui una lectura lleugera. A qui no li agrada que es qüestionin les veritats absolutes de la religió. La fe de Thommen és una creença inventada però té referències clares a la religió cristiana i l’època de la inquisició. 

 

Foto portada: freepik

AnteriorMeravelles del Pròxim Orient: “A Jerusalem”, Josep Piera
SegüentCrítica d'”Adam”. D’A Film Festival Barcelona
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.