Era una de les grans preguntes que el fan del fantàstic es feia: Suspiria serà a Sitges? I finalment s’ha confirmat: l’esperada nova versió del clàssic de Dario Argento de 1977 obrirà la 51a edició del Festival de Sitges el proper 4 d’octubre. El seu director, Luca Guadagnino (Call Me by Your Name), i l’actriu Tilda Swinton presentaran el film. Swinton, a més, rebrà un Gran Premi Honorífic de festival.

Una foscor s’agita al cor d’una companyia de dansa de renom mundial, una força que engolirà la directora artística, una ballarina jove i ambiciosa i un psicoterapeuta afligit. Alguns sucumbiran al malson. D’altres, en canvi, es despertaran.

Suspiria està protagonitzada per Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz, Mia Goth i Jessica Harper, protagonista del film original d’Argento. La banda sonora ha estat creada per Thom Yorke, líder de la reconeguda banda Radiohead.

Tilda Swinton rebrà a Sitges el Gran Premi Honorífic en reconeixement a una trajectòria que brilla pel seu talent, versatilitat i una predilecció per un cinema atrevit i independent. Entre els títols que ha protagonitzat destaquen Orlando (Sally Potter, 1992), Adaptation (Spike Jonze, 2002), El curioso caso de Benjamin Button (David Fincher, 2008), Tenemos que hablar de Kevin (Lynne Ramsay, 2011), Sólo los amantes sobreviven (Jim Jarmusch, 2013), Rompenieves (Bong Joon-ho, 2013), El Gran Hotel Budapest (Wes Anderson, 2014), Dr. Strange (Scott Derrickson, 2016) i Okja (Bong Joon-ho, 2017).

AnteriorNova llibreria a Barcelona. Obre la Llibreria Obaga!
SegüentLovers & Haters. ‘Hereditary’
Avatar photo
Vaig estudiar periodisme i treballo com a tècnic municipal. Dedico el temps lliure a la meva família, els llibres i el cinema. Cinèfil empedreït i espectador heterogeni, amant de tots els gèneres, estils i filmografies. No sabria dir quina és la meva pel·lícula favorita, però m’agrada veure cinema, parlar sobre cinema i també compartir el cinema: cada dimarts a Cineclub Vic i cada juliol al Festival Nits de cinema oriental.