A Ciencias naturales pasatiempos y enigmas trobareu més de 100 activitats per posar-vos a prova. Podria ser un molt bon regal per aquestes festes, un llibre ple d’enigmes i passatemps relacionats amb la ciència.

Les activitats estan degradades en tres nivells de dificultat i totes van acompanyades d’una explicació científica sobre el tema que tracten. Crec que és una molt bona forma d’activar el cervell i posar-nos a pensar una estoneta. Però a més, indirectament anem aprenent diferents conceptes científics d’una manera fàcil i àgil. La ciència és el fil conductor i l’excusa per fer passatemps diferents i atractius. Algun d’ells, com els clàssics sudokus, en aquesta ocasió els trobarem amb les tipologies de bolets en lloc de números. I posats a buscar l’ombra més semblant, què tal si ho fem amb l’animal que serveix per explicar l’evolució dels dinosaures cap a les aus?

Els reptes són aptes per a totes les edats. I els trobem repartits en 6 temàtiques diferents: animals, oceans, espai, dinosaures, evolució humana i el món natural. La meva crítica aniria més encarada a aquesta part, ja que la classificació no és científicament encertada. Hi ha temes com els dinosaures que podrien estar tranquil·lament dins els animals. L’apartat del món natural és un calaix de sastre on tenen cabuda activitats de geologia, de vegetació… Sense gaire ordre. També m’hauria agradat que donessin més protagonisme a la física, la química i la geologia, que tot i que hi apareixen, en algunes activitats no se’ls dona l’espai que mereixen.

No obstant això, aquest és un llibre molt recomanable per veure que la ciència està plena de curiositats amb les que podem divertir-nos.

Agradarà a…

Qui vulgui posar a prova les seves capacitats i entrenar el cervell i la vista a través de les ciències.

No agradarà a…

Qui vulgui una novel·la o que es desenvolupi una única història. Tampoc agradarà a qui busqui un llibre en què s’expliquin conceptes molt a fons.

 

AnteriorViatge al passat
SegüentAquest divendres 21 de desembre als cinemes…
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.