La biblioteca més gran de Catalunya

1747

7.121 metres quadrats, 223.572 llibres, 23.036 revistes, 10.500 audiovisuals, 365 dies l’any. I ÉS NOSTRE! TOT NOSTRE!

Fotografia de Marc Martí
Fotografia de Marc Martí

Encara no hi ha data definitiva però si que sabem del cert que aquest proper mes de desembre la nova biblioteca Carles Rahola de Girona obrirà les seves portes per tal d’esdevenir el fons bibliogràfic més gran de Catalunya.

Tot i això, el projecte vol anar més enllà i convertir-se en una referència i un model a seguir per totes les biblioteques, ja que comptarà amb un auditori, una sala amb ordinadors, una sala polivalent per celebrar conferències o altres activitats, una sala d’exposicions, una sala infantil, un robot de préstec i una cafeteria. A més, s’està planejant la possibilitat que la biblioteca obri tots els dies, i és que els estudiants no descansen el diumenge, els estudiosos tampoc i els pensionistes encara menys!

Un altre punt a destacar és el fet que la biblioteca estarà especialitzada en àmbits relacionats amb la ciutat de Girona, com són la cuina, el teatre, la salut mental, la cultura jueva i com no podia ser d’una altra manera, la província de Girona en general. Per tal d’assolir aquest repte, la biblioteca compta ja amb una àmplia col·lecció i un gran fons econòmic destinat a l’adquisició de nous títols especialitzats en aquestes àrees.

Vaja, que tindrem una biblioteca d’última generació al nostre abast i ben a prop de casa nostra. Des de L’Escriba esperem que no hi hagi entrebancs i que abans d’acabar l’any en puguem gaudir.