El 2019 va ser un molt bon any per a la Biblioteca de Manlleu, ja que es va arribar als 65.000 visitants, es van fer 37.125 préstecs i prop de 13.000 persones van fer ús d’aquest servei. Però la cosa la cosa no només va de llibres, i és que prop de 14.000 persones han aprofitat la connexió a internet que ofereix la biblioteca. A més, per si això fos poc, el nombre d’usuaris no para de créixer, ja que es van fer 512 nous carnets.

Les activitats que s’hi organitzen tampoc no es queden enrere; més de 7.000 persones han participat de les exposicions, xerrades, presentacions de llibres, lectures de poemes, clubs de lectura… I parlant de clubs de lectura, no ens podem oblidar de dir que aquesta activitat literària oberta a la ciutadania també ha crescut, ja que s’ha passat de 3 a 5 grups, entre els quals hi trobem el Club de lectura de L’Escriba.

Cal destacar que la Biblioteca de Manlleu és la segona biblioteca pública de la comarca d’Osona amb més fons documental, i que s’hi van invertir 47.000 € en nous llibres, diaris, revistes i documents audiovisuals. Pel que fa als documents de préstec de la biblioteca, la novel·la, la novel·la juvenil, els llibres per a infants a partir de 7 anys, els llibres de viatges, la poesia catalana i els manuals per aprendre anglès, han experimentat una crescuda important i han estat els més demandats pels visitants. El que també creix és el préstec de pel·lícules, sèries de televisió i discos de pop i de rock; nous formats tant interessants i importants com els llibres.

Així doncs, aquestes bones xifres fan de la Biblioteca de Manlleu BBVA un dels equipaments més destacats i més concorreguts per la ciutadania. Des de L’Escriba esperem que cada any el nombre d’usuaris de préstecs i d’activitats vagi en augment per continuar fent de Manlleu una de les ciutats amb més oferta i teixit cultural de la comarca.

Perquè la cultura és vida!

 

AnteriorCINECLUB VIC. Burning
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.