Fitxa tècnica

Burning // Lee Chang-Dong, Corea del Sud, 2018

Producció: Pine House Film, NHK, Now Films
Guió: Lee Chang-Dong i Jungmi Oh a partir de l´obra de Haruki Murakami
Música: Mowg
Muntatge: Da-won Kim Hyun Kim.
Durada: 2 h 28 min.
Intèrprets: Yoo Ah-in, Steven Yeun, Jun Jong-seo, Gang Dong-won.

 

Sinopsi

En Lee Jong-Su és un jove atrapat en una vida precària i rutinària. El retrobament amb una amiga de la seva infantesa sembla prometre l’inici d’una relació sentimental que es veu interrompuda quan la noia decideix anar-se de viatge a l’Àfrica. A la tornada li presenta en Ben, un home adinerat i de caràcter enigmàtic que ha conegut durant la seva travessa pel continent.

Basant-se en un conte curt de l’escriptor japonès Haruki Murakami, el realitzador coreà Lee Chang-Dong elabora un thriller que es cou a foc lent, en el qual la sensació d’amenaça es materialitza en una sospita allargada i constant, l’estat anímic d’una societat disseccionada per les pressions polítiques, socials i frontereres. Burning és una de les grans pel·lícules de la temporada passada, guanyadora del premi de la crítica al Festival de Cannes.

Lee Chang-Dong

Nascut a Corea del Sud el 1954. Va començar escrivint i dirigint obres de teatre molt abans de dedicar-se a la direcció de cinema. Va rebre un gran reconeixement amb Peper Candy (2000) i des de llavors moltes de les seves pel·lícules han estat guardonades a festivals de projecció internacional. Va guanyar el premi a millor director al Festival de Venècia amb Oasis (2003) i a millor guió al Festival de Cinema de Cannes amb Poetry (2010). Vuit anys després va aconseguir el premi de la crítica en aquest mateix festival amb Burning.

Quan?

Dimarts, 10 de març. 21.30 h.
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

Anterior“Sueños árticos”, un gel molt viu!
SegüentLa Biblioteca de Manlleu en xifres
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.