Una vegada més, la sèrie Joc de Trons s’imposa com la millor sèrie als premis Emmy. A dia d’avui, i després d’haver guanyat anit el premi a Millor ficció, la història de G.R. Martin porta guanyades 47 estatuetes en només set anys. A títol personal, Peter Dinklage s’emportava el premi al millor actor de repartiment pel seu paper a la sèrie; és el tercer premi que l’actor recull per interpretar el paper de Tyrion Lannister.

Un dels premis que més intrigues generava era el premi a millor comèdia. Tothom tenia al cap la famosa Veep (HBO), avui fora de pantalla. Així doncs, la guanyadora va ser The Marvelous Mrs. Maisel, la qual finalment es va endur cinc premis, entre els quals hi ha la Millor direcció, Millor guió i Millor actiu protagonista i Millor actriu de repartiment.

Si s’ha de trobar un perdedor, potser va ser Elisabeth Moss pel seu paper a The Handmaids Tale, una ficció que l’any passat trencava esquemes i que enguany ha passat més que desapercebuda. Per contra, una de les grans triomfadores de la nit va ser Claire Foy pel premi a Millor actriu de drama. En un moment en què el moviment feminista està molt latent, la protagonista de The Crown va queixar-se per cobrar menys que el seu company masculí de repartiment; potser l’Emmy ha estat la seva recompensa.

Tot i així, la nit d’ahir va estar marcada no només per la rivalitat entre sèries i actors sinó també entre plataformes, i és que HBO, líder indiscutible de la televisió durant els últims vint anys, ahir competia també per la supremacia amb les noves plataformes del panorama televisiu. Per primera vegada Netflix superava el gegant HBO en nominacions, però finalment van empatar a premis. Tal com dic, Netflix no es queda enrere i les seves produccions van guanyant terreny: The Crown es va endur cinc premis; Black Mirror, quatre i Godless, tres.

El moment daurat a l’escenari el posava Glen Weiss, director dels Oscars. En el seu discurs es recordava de la seva mare, la qual va morir fa només quinze dies, i demanava matrimoni a la seva parella. L’escena va venir acompanyada de moment parelleta i de genoll a terra.

Anterior‘The Captain’, un film de Robert Schwentke
SegüentMeravelles del desert: ‘Diaris del Sàhara’, Sanmao
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.