Avui dia, de contes, n’hi ha per parar un tren. Sense anar més lluny, a L’Escriba us n’hem presentat un munt! N’hi ha per a totes les edats, amb temàtiques ben diferents, per treballar les emocions, per aprendre, amb protagonistes de totes menes i colors… Tot i així, els contes clàssics, els de sempre, continuen tenint molt d’èxit, i és per això que l’Editorial Castellnou els vol recuperar amb Joc de contes, una col·lecció que té com a objectiu la recuperació dels contes de tota la vida, però amb un text acurat i una imatge d’allò més fresca.

La col·lecció Joc de contes ofereix títols com Les set cabretes, La rateta que escombrava l’escaleta, Els tres porquets… aquells contes amb què nens i nenes de diverses generacions han crescut. Els llibres estan pensants per a nens i nenes que ja comencen a llegir de forma autònoma, però també són ideals per a aquells nens i nenes que encara no saben llegir i així dedicar una estona en família a literatura.

Crec que no m’equivoco quan afirmo que el millor dels contes són les il·lustracions. Amb un estil modern, farcit de color i detallista els il·lustradors d’aquests contes aconsegueixen actualitzar els contes de sempre per acostar-los a la canalla actual i, per què no dir-ho, donar-los un rentat de cara.

Pel que fa al text, a càrrec de Jordi Grifoll, podem dir que el llenguatges és molt acurat i està perfectament adaptat als infants. La lletra, per la seva banda, és molt entenedora, però alhora divertida i juganera, ja que va a cavall entre la lletra d’impremta i la lletra manuscrita.

Sens dubte una col·lecció que farà les delícies dels amants dels contes de tota la vida i que agradarà a petits i grans. 

 

AnteriorOda al cinema. Tornem a les sales després de 3 mesos
Següent“I’m livin’ it”. Festival Nits de cinema oriental de Vic
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.