L’entrega del Premi Planeta és un dels esdeveniments literaris més destacats i més esperats de l’any, però enguany les expectatives posades en la gala s’han triplicat a causa del procés i l’anunci del gegant editorial del trasllat de la seva seu fiscal fora de Catalunya. Malgrat que alguns mitjans han parlat de les absències a la gala per part d’algunes personalitats il·lustres del panorama polític, econòmic i cultural català, ningú ha pogut eclipsar l’èxit que Javier Sierra ha aconseguit amb la novel·la El fuego invisible, la qual té el Sant Grial com a eix central de la trama. La novel·la finalista tampoc ens deixa indiferent. Es tracta de Niebla en Tánger, una història de Cristina López Barrio que narra com canvia la jove d’una jove muda després d’anar-se’n al llit amb un desconegut. Sigui com sigui, aquest any es parlarà molt d’aquest premi envoltat de polèmica i de talent a parts iguals.

 

Sobre l’autor

Javier Sierra Albert va néixer a Terol i és periodista, escriptor i investigador de temes relacionats amb la ufologia, la parapsicologia, les civilitzacions antigues i els enigmes històrics.

De la seva trajectòria professional destaca el fet que és l’únic escriptor espanyol que s’ha colat en la llista dels llibres més venuts als Estats Units, una llista elaborada pel New York Times a la qua ha arribat amb la seva novel·la més important, La cena secreta, la qual s’ha editat en 42 països, ha venut 3 milions d’exemplars a tot el món i l’ha col·locat entre els escriptors espanyols contemporanis més traduïts. Per si això fos poc, aquesta mateixa novel·la ha captat l’interès de diferents productores americanes que han volgut portar-la a la gran pantalla.

La seva carrera està plena de premis. Ha rebut el Premi a la millor novel·la històrica publicada en anglès, el Premi Arias Montano a la creació literària, el Premi a la millor novel·la d’aventures escrita en anglès i escrita en espanyol… No és d’estranyar que un autor que ha conreat tants èxits professionals i tants premis rebés, un dia o altre, el Premi Planeta.

Si abans a més de llegir El fuego invisible voleu llegir altres obres de Sierra, aquestes són les novel·les que ha publicat.

  • La dama azul
  • Las puertas templarias
  • El secreto egipcio de Napoleón
  • La cena secreta
  • El ángel perdido
  • El maestro del Prado
  • La pirámide inmortal
AnteriorPalmarès de la 50a edició del Festival de Sitges
SegüentPor i fàstic, crítica histriònica de dos dies a Sitges vol.I
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.