David Monteagudo va venir a Catalunya quan només tenia 5 anys, de manera que es podria dir que és un autor català, tot i que escriu en llengua castellana. Pels que no el coneixeu, us direm que va passar la seva vida treballant en una fàbrica de cartonatge, fins que va iniciar la seva vida com escriptor prop dels quaranta anys. És molt conegut per la novel·la Fin, de la qual se’n va fer una versió cinematogràfica l’any 2012. Avui us parlarem de la seva darrera publicació Invasión, editat per Candaya, la qual vam adquirir a la fira Liberis Liber de Besalú.

García es el protagonista d’aquesta història de 180 pàgines i escaig. És un home normal, que viu amb la seva parella, que treballa en una corredoria d’assegurances i que de cop i volta comença a veure gegants pel carrer. Si si, heu llegit bé: GEGANTS. Però no gegants com el gegant del pi, sinó persones altes de quasi 3 metres que es creuen pel seu camí dia rere dia. Conscient de que està una mica turuleta decideix posar-se en mans d’un especialista. Òbviament no us explicaré com segueix la cosa, però si que puc avançar que en més d’una ocasió no saps ben bé si és ell que està boig o si són els altres els que realment són gegantins.

Un ritme imparable, una prosa envolvent i una psicologia del personatge treballada a l’extrem. Em sembla el Quixot del segle XXI i té un toc d’Emanuel Carrère i el seu Bigoti. Per mi un final massa abrupte però que convida a reflexionar sobre la lectura de forma totalment inconscient. No us el perdeu!

AnteriorREGRESIÓN
SegüentTorna la Festa del cine
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.