Fitxa tècnica

Títol original  Regresión
Duració  106 min.
País  Espanya
Direcció Alejandro Amenábar
Repartiment Ethan Hawke, Emma Watson, Aaron Ashmore, Devon Bostick.
Fitxa www.filmaffinity.com

 

Crítica

Light: que manca de les qualitats essencials o les ha perdut i resulta insubstancial. En la meva opinió, és la paraula que més s’acosta per tal de poder definir el nou film del director espanyol Alejandro Amenábar. No em malinterpreteu, la pel·lícula tampoc és un desastre total, però sí que considero que el treball realitzat a Regresión és insuficient per un director que està dins la categoria de:”s’estrena la nova d’Amenábar”. M’explicaré. Hi ha certs directors que han assolit un nivell en el qual el públic en general espera els seus nous treballs en delit (Tarantino, Allen, germans Cohen…)  i jo considero que Amenábar està dins d’aquest grup tan selecte i per això l’exigència és tant alta.

Regresión es queda a un pas de tot, a un pas d’una pel·lícula de terror, a un pas d’un trhiller i a un pas d’un psico-thriller. Basada en fets reals, el film intenta reflexionar sobre el poder de la suggestió humana dins d’uns fets que van succeir als anys noranta a una ciutat de Minnesota, on una població es va veure involucrada en suposats rituals satànics. El fenomen de la regressió queda en un segon pla, en una història que tot i ser real, no convenç a l’espectador. Diàlegs buits de contingut en unes interpretacions soses i irregulars per part dels dos protagonistes. Durant els cent minuts de film, tens la sensació d’estar veient una pel·lícula senzilla, on el director ha arriscat ben poc en el plantejament i s’ha limitat a construir una simple història amb un principi i un final; un final, val a dir, que et deixa en la més absoluta indiferència.

És difícil dir si Amenábar ha desaprofitat una bona oportunitat amb uns temes tan apassionants com són la psicologia humana i el satanisme, el que sí  tinc clar és que si hem d’esperar sis anys més per veure una pel·lícula del director espanyol per tal de treure’ns el mal regust de Regresión, l’espera se’ns pot fer molt i molt llarga.

Marc Orra

 

AnteriorNous contes
SegüentInvasión, David Monteagudo
Avatar photo
Elèctric de professió, però cinèfil de vocació. Soc un amant de la història i ocupo les hores perdudes entre pel·lícules i lectures. Aficionat radiofònic, m'agrada perdre'm pel món de les ones, però si realment em voleu trobar, dins d'un cinema m'haureu de buscar.