Per als adults, moltes vegades, la celebració del Nadal es redueix als dies assenyalats, però per als més menuts va més enllà de la nit de Nadal o la nit de Reis, perquè la màgia comença a gestar-se dies abans. Cal preparar l’arbre, anar a buscar el tió, tenir a punt el calendari d’advent, muntar el pessebre… un ritual que fa tanta o més il·lusió que els dies assenyalats de festa i xerinola en família i amics i que fa del Nadal una de les millors èpoques de l’any.

Com que m’agrada trobar un conte per a tot, avui us porto Caga, tió! i l’Arbre de Nadal, dos contes de Mercè Canals editats per Combel ideals per començar a preparar l’aventura del Nadal.

Caga, tió! ens explica on cal anar a buscar el tió, com l’hem d’alimentar i com l’hem de cuidar per tal que cagui. Al final, hi trobareu una cançó per fer cagar el tió i un tió muntable. Per la seva banda, L’arbre de Nadal segueix la mateixa dinàmica, de manera que ens explica on hem d’anar a buscar l’avet, on l’hem de posar, com l’hem de guarnir… i, efectivament, també hi tenim un arbre amb regals per muntar. Tots dos compten amb il·lustracions molt acolorides i divertides. Pel que fa a la lletra, pel meu gust potser és un pèl petita, però res que no se solucioni amb l’ajuda d’un adult.

Bon Nadal!

 

Portada

Anterior“1793. El llop i el vigilant“ de Niklas Natt och Dag
SegüentAquest divendres 2 de desembre als cinemes…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.