El repartiment de la saga ‘Young and Dangerous’ es retroba en una nova pel·lícula d’acció plena de baralles, tirotejos i persecucions automobilístiques trepidants que faran la boca aigua entre els amants del gènere.

D’entrada, ‘Golden Job’ ens fa pensar en l’arxiconeguda franquícia ‘Italian Job’, amb la qual comparteix part del seu fil argumental: una banda duu a terme un robatori però és traïda per un dels seus membres, un fet que el grup no està disposat a acceptar així com així. En el cas de la pel·lícula xinesa, però, la germandat abraça uns objectius molt més altruistes (el robatori planejat és d’uns medicaments) i fins i tot la venjança contra l’ovella negra de la família sembla limitar-se un cop rere l’altre a la recerca d’una disculpa més que no pas a un càstig pels seus actes.

El guió i el muntatge de la pel·lícula dirigida per Chin Kar-Lok ajuden a mantenir l’atenció de l’espectador en tot moment i fan que el ritme no decaigui ni tan sols en els moments de calma entre tempestes. La interpretació dels actors protagonistes o l’ambientació a Àsia i a diversos indrets d’Europa aporten a ‘Golden Job’ una aparença de plat oriental amb sabor occidental que el converteixen en una proposta plenament assequible fins i tot per als més llepafils.


‘Golden Job’ va ser la tercera i última pel·lícula de la marató que el Festival Nits de Cinema Oriental de Vic va fer el diumenge 21 de juliol. Abans, es va poder veure ‘Saint Young Men’ i ‘Big Brother’.

Anterior‘Big Brother’: un professor que és l’hòstia
SegüentRetrospectiva Thai Action a les Nits de Cinema Oriental
Avatar photo
Sóc periodista i treballo en l'àmbit de la comunicació corporativa, la informació esportiva i la maquetació web. El meu temps lliure és tan limitat i es reparteix entre tantes passions culturals i d'oci (literatura, cinema, teatre...) que segurament no en dominaré mai cap.