Octubre

El passat dijous dia 6 de novembre l’osonenc Gabriel Salvans presentava al Casino de Vic el seu darrer poemari titulat Octubre . L’equip de L’Escriba hi era!

Els títols dels seus poemes són ben dispars, trobem des de Poema fins a Sierna d’Istambul, i ell mateix reconeix que «de vegades poso títols sense sentit o sense saber per què. N’hi ha que no lliguen amb el poema».Pel que fa al contingut,  la poesia de Salvans parla de la seva experiència personal i de tot allò que veu que el fa reflexionar: «m’agrada començar a parlar d’una cosa i acabar parlant-ne d’una altra, que no sàpigues el final». A banda d’això, no abandona el seu toc característic enjogassat amb el llenguatge amb jocs de paraules i amb virtuositat: «m’agrada jugar amb llenguatge i intento dir les coses d’una altra manera». Malgrat el seu joc poètic, no se’ns n’escapa ni una, ja que és una poesia directa i que s’entén a la perfecció. Podríem dir que la poesia és el seu mitjà per expressar la realitat, en les seves paraules:

«escric poesia per entendre-la jo i per

què l’entenguin els altres».

I per als que creieu que una imatge val més que mil paraules, no us perdeu el seu compte d’Instagram (@gquios). Acostuma a penjar-hi fotografies dels seus dos millors amics i inseparables companys de la vida des de fa més de 30 anys.

gabriel salvans_1

gabriel salvans_2

Us deixem amb la veu d’un dels seus poemes d’Octubre.

 

 

AnteriorXola i els Lleons
SegüentEns traslladem a la Terra baixa de Guimerà
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.