Ens traslladem a la Terra baixa de Guimerà

2006

Al Teatre Municipal de Girona es va estrenar divendres 7 de novembre l’obra de teatre clàssica d’Àngel Guimerà: Terra baixaPau Miró, director de l’obra, aposta per un monòleg on Lluís Homar interpreta tots els quatre papers principals, des del protagonista Manelic fins a l’amo Sebastià, passant per la Marta i la Nuri. L’adaptació de l’obra a una sola veu era un fet que ens encuriosia a tots, pensant com es diferenciarien els personatges perquè el púbic els distingís. Havíem pensat en canvis de vestuari, canvis d’entonació i jocs de veus, però res d’això va succeir. Homar juga amb la brillant composició musical de Sílvia Pérez Cruz per emfatitzar els canvis de rol, així com amb la disposició a l’escenari i els jocs amb el poc mobiliari de decorat.

 

Des d’un bon principi, el públic arrapat a les cadires mirava amb cara embadalida a l’únic actor, que ens va fer emocionar amb cada vers i cada frase de Guimerà, recitats amb delicadesa i expressió. L’obra acabava amb més de cinc minuts d’aplaudiments i elogis a Homar, així com a tots i cada un dels que van fer possible la vetllada.

 

Per a qui en tingui ganes, a partir del 12 de novembre i fins l’11 de gener del 2015 Terra baixa serà representada al Teatre Borràs de Barcelona, per tots els que no van poder assistir a les dues actuacions dins del marc de Temporada Alta de Girona.

 

Recomanada especialment als amants de les obres clàssiques d’Àngel Guimerà i a tots aquells entusiasmats pel teatre i disposats a passar una hora endinsats a la Terra baixa, plena dels seus amors i desamors, ràbia i passió, tendresa i bogeria.

AnteriorGabriel Salvans
SegüentOfrena a la tempesta – Dolores Redondo
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.