Fitxa tècnica

Títol: Experta en magia
Autor: Marion Zimmer Bradley
Editorial: Ediciones Acervo

Sinopsi

Experta en magia és la primera novel·la de la trilogia Las nieblas de Avalon, de l’autora Marion Zimmer Bradley. L’autora ens narra la llegenda artúrica des del punt de vista de les protagonistes femenines: Viviane, Dama del Llac i suma sacerdotessa d’Avalon; Igraine, la mare de Morgana i Artur; Morgana, sacerdotessa d’Avalon; Ginebra, la futura reina suprema…

La primera novel·la comprèn el període que va des de la mort de l’últim rei suprem de Bretanya, abans d’Uther Pendragón, i finalitza poc després de la coronació d’Artur. Se centra en les conspiracions de la Viviane i el Merlin per estabilitzar Bretanya i posar al tron un rei que asseguri la seva forma de vida i les seves creences tradicionals davant l’amenaça cristiana de destruir-los.

En aquesta sorprenent versió de la història del rei Artús, l’autora deixa enrere les batalles i els cavallers per reivindicar les vivències i implicacions dels personatges femenins que actuen a l’ombra dels herois. Aquesta gran llegenda també serveix com a fil conductor per narrar la lluita de la feminitat, defensada pels partidaris d’Avalon, contra la societat patriarcal romana i cristiana. Tot i la fantàstica representació de la trama i dels personatges que fa l’autora, en alguns moments es troba a faltar l’acció i les batalles que caracteritzen aquest tipus de novel·les.

Agradarà a…

A qui li interessi conèixer la llegenda artúrica més enllà de les històries i personatges més habituals.

A qui li interessi la cultura celta i vulgui tenir una visió diferent del tradicional punt de vista cristià de la llegenda.

No agradarà a…

A qui busqui una novel·la de cavalleria típica sobre Artús i els cavallers de la taula rodona.

 

Portada

Anterior“Mar d’estiu”, Rafel Nadal
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.