Escuadrón és la primera part de la saga homònima de Brandon Sanderson, un conjunt de novel·les addictives de ciència-ficció. El que queda de la civilització humana ha quedat escorada a un planeta-presó fugint dels hostils alienígenes krell. Només els pilots de caça, els herois de la humanitat, s’interposen entre la civilització i l’extinció.

La Spensa és una noia que sempre ha somiat ser pilot, però no ho tindrà gens fàcil, perquè la seva família ha estat repudiada: el seu pare, que havia estat un famós pilot, va desertar i el van haver d’abatre abans que fugís. Des de llavors, la marca de «covards» ha pesat sobre la seva família i descendents.

La novel·la de Brandon Sanderson és una aventura trepidant, carregada de naus, batalles espacials i personatges carismàtics i amb grans dosis d’acció, intriga i també humor. La protagonista, una marginada de la societat, ha de fer-se valdre a cada passa per demostrar que ni ella ni el seu pare són uns covards. De mica en mica, s’adonarà que no tot és blanc ni negre i, juntament amb els seus nous companys, acabarà investigant els secrets que oculten les estrelles.

Agradarà a…

Als amants dels combats espacials, els simuladors de vol, les formacions de batalla, les intel·ligències artificials i altres elements d’aquest gènere. Però això no exclou el públic general, ja que aquesta saga és capaç d’enganxar increïblement qualsevol lector.

No agradarà a…

Als fans de l’autor que no volen sortir del registre de fantasia. De totes maneres, els recomanaria que donin una oportunitat a aquesta saga.

 

Portada

AnteriorFestival Cinema a la Fresca de Manlleu
SegüentAquest divendres 24 de juny als cines…
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.