Elena Crespi: “El llibre Parlem de sexe a casa és una guia i no un manual màgic o la solució”

2632

Elena Crespi.php

L’Elena Crespi és psicòloga i està especialitzada en sexologia i teràpia sexual i de parella. El 23 d’octubre veurà la llum el seu llibre Parlem de sexe a casa, una bona eina de suport per educar els pares en el difícil procés d’introduir els fills al món de la sexualitat. Hem parlat amb l’Elena Crespi per conèixer més sobre ella, el seu llibre i els seus hàbits literaris.

 

 • Paraules o expressions que més dius. “ El porno és ficció” i “La parella ha de sumar”.
 • Amb quin personatge literari t’identifiques? Quan era petita volia ser la Sofia de El món de Sofia de Jostein Gaarder, i ara mateix qualsevol que parli de vampirs.
 • Escriptor que no suportes. John Gray i el llibre Los hombres son de Marte y las mujeres de Venus. Vaig decidir que no tenia la obligació d’acabar-lo.
 • Paper o digital? El paper me’l reservo per a la meva part romàntica i el digital m’ajuda en qüestions d’espai.
 • Quants llibres llegeixes al cap de l’any? Ara se m’ha girat feina i entre tot plegat uns 10, però és molt poc. Temps enrere en llegia un cada 3 dies.
 • Lloc preferit per llegir? Al llit, al sofà, al bus… I impossible? No en tinc cap! Se’m posa bé a tot arreu.
 • Manies de lector. Pintar els llibres. Hehehe els tinc tots guixats.
 • Alguna frase que recordis d’un llibre. “Nada dorado puede permanecer” del llibre Rebeldes de Susan E. Hinton.
 • Últim llibre que has llegit. Tempesta d’espases de George R.R Martin.
 • Una recomanació. El senyor dels anells.
 • Versió original o traducció? Traducció. Més pràctic.
 • El llibre pendent. Silmarillion de Tolkien. És dificilíssim!

 

Primer de tot, presentem l’autora del llibre. L’Elena Crespi, veïna de Torelló,  és psicòloga i està especialitzada en sexologia i teràpia sexual i de parella. Actualment és la coordinadora de formació i la sotsdirectora de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella i a més a més, emprèn la seva tasca clínica a Interpersonal amb consulta a Vic i a Barcelona. Les seves aparicions als mitjans de comunicació són incomptables pel que fa a premsa, ràdio i televisions d’arreu de Catalunya.

 

Des de L’Escriba, hem tingut el plaer de poder parlar amb ella sobre el seu llibre Parlem de sexe a casa editat per EUMO i que estarà a la venda el proper 23 d’octubre.

És un llibre, diu l’Elena, dirigit als pares i no és només per a pares amb fills adolescents; “és una guia per sobreviure a situacions i preguntes relacionades amb el sexe que poden tenir lloc en la infantesa i durant l’adolescència”. Podem trobar situacions des de com explicar d’on vénen els nens fins a com resoldre un embaràs no desitjat.

Ens confessa que “la clau del llibre és que els pares hem de predicar amb l’exemple. Per educar els fills primer hem d’educar els pares”.

El més difícil del llibre, però “és entendre que és una guia i no un manual màgic o la solució”. No és garantia d’èxit però la voluntat és ajudar el màxim possible.

Per a l’Elena, ha estat un llibre fàcil d’escriure gràcies a la seva trajectòria professional. A més, la redacció ha coincidit amb el moment meravellós de ser mare. “La maternitat m’ha ajudat a l’hora de posar-me a la pell d’una mare o pare i a pensar com li explicaria allò mateix al meu propi fill per tal d’educar-lo”.

 

Esperem que llegiu el llibre de l’Elena Crespi i que gaudiu alhora de posar-lo en pràctica amb els vostres fills.

 

 

AnteriorAtenció amb l’amor “de novel·la”!
SegüentOlívia
Avatar photo
Llicenciada en psicologia clínica, encara que el meu àmbit laboral és l’educatiu. M’encanta explicar contes i que me n’expliquin (un mai és prou gran pels contes!). Segurament llegeixo menys del que m’agradaria, tot i que si m’he de decantar per un gènere, em quedo amb la novel·la negra.