Encomanar la lectura

1617

JLECXIT_logo_prala hem dit que una bona manera d’encomanar la lectura als més petits és compartint el moment amb ells per ajudar-los a entrar en el món dels llibres i per resoldre’ls tots aquells dubtes que els puguin sorgir.

Si hi pensem bé, el plaer en la lectura el trobem quan entenem el text, quan en desgranem el significat i aconseguim la simbiosi perfecte amb el text. Aquesta tasca sembla aparentment molt complicada però si ho hem aconseguit és perquè hem omplert el nostre bagatge amb milers de pàgines però també amb milers de consells i de persones amb qui compartir les nostres lectures. Aquesta feina és la que ara ens toca fer amb la generació que ens segueix.

Actualment, comptem amb LECXIT, un projecte inicial el curs 2011-2012 que ens dóna la possibilitat d’ajudar als petits de casa a entrar de ple en la màgia dels llibres. És un programa que persegueix l’objectiu d’incrementar l’èxit educatiu dels nens a través de la millora de la comprensió lectora i amb l’ajuda de voluntaris que els acompanyen en aquest camí.

Aquest programa funciona gràcies a la col·laboració de voluntaris que s’asseuen pacientment amb els infants un cop per setmana i els ajuden a superar les dificultats que la lectura els presenta. Tothom pot oferir-se com a voluntari a través del seu web on també pot trobar tota la informació necessària del projecte.

Anterior“La venjança dels mofetes”, Roddy Doyle
SegüentAlguns dels millors llibres de terror