Normalment, quan parlem d’emocions, ens referim a les 4 o 5 més bàsiques: alegria, tristesa, por, ràbia i sorpresa, però n’hi ha moltes més i hi ha un munt de matisos. Sentim alegria, entusiasme o il·lusió? Tristesa o nostàlgia? Ràbia o irritació? Conèixer bé les diferències entre unes i altres ens pot ajudar a identificar-les i gestionar-les millor tant als petits de casa com als grans.

Emocionari és un diccionari d’emocions que ofereix als infants senzilles i petites explicacions sobre 42 estats emocionals com la vergonya, la malenconia, la timidesa, l’avorriment, l’entusiasme, la gelosia, el desig, la satisfacció… El llibre segueix un recorregut per totes les emocions enllaçant-les entre elles per similitud o per contrapunt.

Les il·lustracions que acompanyen les diferents emocions són exquisides i l’excusa perfecta per parlar sobre quina emoció li transmet al nen o nena, què deu sentir el personatge de la imatge, què pot fer per canviar aquesta emoció…

El llibre va acompanyat de material complementari i gratuït que es pot descarregar a la pàgina web de la petita editorial que publica el llibre i que permet treballar i aprofundir en cadascun dels estats emocionals que aplega l’Emocionari.

El llibre que us recomano avui forma part de l’intinerari que proposa l’editorial Palabras Aladas, anomenat “Digues el que sents”, format pel llibre Emocionari, les fitxes d’activitat, el Diari de la Gratitud (on l’infant cada dia pot escriure com se sent i per quines 3 coses sent gratitud) i la Guia d’explotació lectora. Tot plegat serveix de suport a pares, mestres, monitors i altres professionals que vulguin treballar les emocions amb els infants.

L’Emocionari és un llibre excel·lent per començar a posar nom a tot allò que sentim, per ampliar el ventall d’emocions bàsiques i per obrir pas a matisos interessants.

AnteriorContes de bona nit per a nenes rebels
SegüentLes escales de llevant, Josep Pla
Avatar photo
Em dic Èrica Cano i sóc psicòloga infantil, especialitzada en els trastorns de l’aprenentatge, i estudiant de logopèdia. Em declaro incapaç de sortir d’una llibreria sense passar per la secció infantil i no puc evitar comprar algun conte o llibre per a infants. Per la meva professió, em crida l’atenció la literatura infantil que parla sobre emocions, valors, educació, aprenentatges i desenvolupament cognitiu i personal. M’agrada explicar contes i ajudar als nens i nenes que tenen dificultats lectoescriptures. M’encanten les lletres, els seus sons i les seves formes, d’aquí i de la meva afició per cosir surt el meu petit projecte: Moixaines by erica, on cuso lletres tèxtils de diferents mesures i colors.