Els fils del mar és una novel·la d’Inés Macpherson ambientada en un aïllat poblet de pescadors a la vora de diverses cales rocoses. En aquest indret, les noies tenen prohibit acostar-se al mar, ja que acaben desapareixent, atretes i engolides per les ones i els monstres. La Inés ens narra diverses històries, colpidores i una mica paranormals, sobre les noies que han cedit a la temptació del mar, convertides en llegendes alliçonadores per espantar les més petites.

Els fils del mar és una novel·la carregada de simbolismes i metàfores. Segons la meva interpretació, el mar acaba representant la llibertat; allò que una societat obsoleta, misògina i controladora vol allunyar de la ment femenina. Al final, ens adonem que els monstres reals no són els marins, sinó la mateixa societat malalta del poble que condemna el que és diferent. Trobarem una barreja entre caça de bruixes i relats amb un aire Lovecraftià.

Agradarà a…

Aquesta novel·la es podria qualificar de moltes maneres diferents: fantasia, feminista, filosòfica, potser també negra i de misteri. És un enfocament modern i original sobre la repressió femenina que pot agradar a dones i homes per igual.

No agradarà a…

Qui temi que les dones siguin devorades pel monstre de la llibertat i la passió per la vida.

 

Imatge de portada

AnteriorCINECLUB VIC. María y yo
SegüentAquest divendres 25 de maig als cinemes…
Avatar photo
Bibliotecària d’origen i programadora de professió. Busqueu-me entre llibres, davant de l’ordinador o estirada al sofà (refugiada sota la meva manta). No sóc gaire selectiva però com més acció, misteri i màgia hi hagi, molt millor.