María y yo // Félix Fernández de Castro Catalunya, 2010

Producció: Bausan Films, Canal+ España, ICIC
Guió: Félix Fernández de Castro i Ibon Olaskoaga a partir del còmic de Miguel Gallardo
Fotografia: Sergi Vilanova
Música: Pascal Comelade
Muntatge: Ibon Olaskoaga
Durada: 1 h 20 min.
Idioma: VO en castellà i català
Documental. Hi intervenen: María Gallardo, Miguel Gallardo, May Suárez.

Sinopsi

Miguel Gallardo viu a Barcelona. La seva filla María viu a les Canàries amb la seva mare. A vegades, en Miguel i la Maria marxen junts de vacances a algun complex turístic al sud de Gran Canària. Un escenari poc habitual per a un pare sol amb una filla de catorze anys que pateix autisme. Aquesta és la història d’un d’aquests viatges i, sobretot, un relat original i ple d’humor, ironia i sinceritat sobre com es conviu amb la discapacitat.

Basat en el còmic autobiogràfic de Miguel Gallardo, i protagonitzat per ell mateix i la seva filla, Felix Fernández de Castro ens proposa a María y yo un particular i modest però ben assolit documental a tall de road movie. L’opera prima del seu director és impecable, delicada i proposa una equilibrada narració que, sense caure en el dramatisme, ens mostra la realitat de la convivència diària amb una persona autista. Una oda a l’amor i a la vida que combina les imatges de pare i filla amb els dibuixos fets pel mateix Gallardo. Una pel·lícula que recuperem a través de Filmoxarxa, com a homenatge a Miquel Gallardo, qui ens va deixar el 2022.

Felix Fernández de Castro

Nascut el 1963 a Barcelona, el seu àmbit de treball és el de la publicitat com a creatiu a diferents agències. La seva trajectòria cinematogràfica es limita al documental Maria y yo (2010) (que va estar nominada als premis Gaudí i als Goya) i al curt Cebra (2014).

Quan?

Dimarts 23 de maig a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorAquest divendres 19 de maig als cinemes…
Següent“Els fils del mar”, Inés Macpherson
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.