María y yo // Félix Fernández de Castro Catalunya, 2010

Producció: Bausan Films, Canal+ España, ICIC
Guió: Félix Fernández de Castro i Ibon Olaskoaga a partir del còmic de Miguel Gallardo
Fotografia: Sergi Vilanova
Música: Pascal Comelade
Muntatge: Ibon Olaskoaga
Durada: 1 h 20 min.
Idioma: VO en castellà i català
Documental. Hi intervenen: María Gallardo, Miguel Gallardo, May Suárez.

Sinopsi

Miguel Gallardo viu a Barcelona. La seva filla María viu a les Canàries amb la seva mare. A vegades, en Miguel i la Maria marxen junts de vacances a algun complex turístic al sud de Gran Canària. Un escenari poc habitual per a un pare sol amb una filla de catorze anys que pateix autisme. Aquesta és la història d’un d’aquests viatges i, sobretot, un relat original i ple d’humor, ironia i sinceritat sobre com es conviu amb la discapacitat.

Basat en el còmic autobiogràfic de Miguel Gallardo, i protagonitzat per ell mateix i la seva filla, Felix Fernández de Castro ens proposa a María y yo un particular i modest però ben assolit documental a tall de road movie. L’opera prima del seu director és impecable, delicada i proposa una equilibrada narració que, sense caure en el dramatisme, ens mostra la realitat de la convivència diària amb una persona autista. Una oda a l’amor i a la vida que combina les imatges de pare i filla amb els dibuixos fets pel mateix Gallardo. Una pel·lícula que recuperem a través de Filmoxarxa, com a homenatge a Miquel Gallardo, qui ens va deixar el 2022.

Felix Fernández de Castro

Nascut el 1963 a Barcelona, el seu àmbit de treball és el de la publicitat com a creatiu a diferents agències. La seva trajectòria cinematogràfica es limita al documental Maria y yo (2010) (que va estar nominada als premis Gaudí i als Goya) i al curt Cebra (2014).

Quan?

Dimarts 23 de maig a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat