L’any 2017, l’autor de la Conca de Barberà, ens proposava una lectura plena d’intrigues en un període de temps encara amb més intrigues. L’any 1869 el convent de Santa Anna d’Alcover, abandonat pels frares arran de la desamortització de bens eclesiàstics, acull pobres a les seves cel·les i a l’hospital, instal·lat a l’antiga església.

Prop del convent apareix un cadàver recent, amb el cap i la cara esclafats a cops. Un gos misteriós n’ha permès la descoberta. És època de revoltes i l’absència de policia al poble obliga l’alcalde a encarregar la investigació a l’agutzil i el sereno locals. Han d’esbrinar qui és i qui l’ha mort. Poc després, en un altre indret del poble apareix un segon home mort de manera semblant. Aquesta vegada es tracta d’un pagès conegut. La convicció que hi ha un assassí en sèrie angunieja la població. 

Tresors amagats, reminiscència de guerres carlines, altres crims sense resoldre, notaris influents, remeieres endevinaires, sermons i desvaris religiosos, reivindicacions feministes… Tots aquests fets que es van succeint i sembla que podran permetre finalment arribar a la resolució dels dos assassinats. Però serà així?

Salvador Balcells és conegut també per crear la sèrie del sotsinspector dels Mossos Emili Espinosa, i és que aquest Sant Jordi ha estrenat l’última entrega de la saga, Si saps caure, t’alçaràs. El sotsinspector l’hem vist anteriorment a La taca negra (2017), El vi fa sang (2010), Dur de païr (2012), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016). Ara, Balcells tanca la saga amb aquesta última entrega, però amb un nou personatge que no descarta fer-lo protagonista d’una nova saga, la sergent Pilar Surroca. Us recomanem endinsar-vos en aquestes històries que tant bé sap filar Salvador Balcells!

 

📣SORTEIG!!!
Aquest Sant Jordi confinat ens hem motivat i per això volem fer-vos un regalet.

👉🏻 Sortejarem un exemplar del llibre ‘Els crims del convent’, d’en Salvador Balcells entre tots els que ens recomaneu un llibre.

 Teniu temps fins divendres! Dissabte anunciarem el guanyador.

AnteriorPel·lícules de dracs confinades als llibres
Següent“Penélope y las doce criadas”, Margaret Atwood
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.