Elementum y el gran robo de Naurú és una aventura que emprenen 4 amics (l’Helena, en Ricardete, l’Orilo i l’Eli) per tal d’aconseguir salvar el món de les mans d’Elementum, un malvat que fa servir la ciència com arma per convertir-se en l’amo de la Terra.

La gran protagonista de l’aventura és, sense cap mena de dubte, la química, ja que l’Elementu es basa en l’absorció dels elements de la taula periòdica per obtenir els seus poders. Sí, sí, aquella mateixa taula periòdica en què se simbolitzen tots els elements existents i les seves propietats; aquella que la majoria de la població ha memoritzat durant la secundària. Hidrogen, liti, sodi, potassi…

Però la química no és l’única protagonista de la història. Al llarg de l’aventura, els autors aconsegueixen introduir una gran quantitat de conceptes científics tant de química com d’altres disciplines, com la biologia: “viajaban por el aire flotando como las semillas del diente de león, transportadas por una corriente invisible que las hacía arremolinarse formando una doble hélice similar a la del ADN ”. En aquest fragment ens parla d’un tipus de plantes i la seva reproducció i, a més, ho compara amb la genètica.

A mesura que Elementum absorbeix els elements, adquireix poders. Primer és la força, donada pels metalls; després la intel·ligència adquirida del liti i germani; fins a arribar a Naurú, lloc d’on pretén obtenir el potassi, element imprescindible per a la vida. El potassi, juntament amb el calci, forma els ossos del cos.

Durant el llibre l’aventura s’intercala amb petits apartats de “Ojo al dato Friki” i “¿Sabías que…?”, espais en què s’expliquen i es comparteix informació científica per tal d’aclarir petits continguts al llarg del llibre.

Una nova crítica d’un llibre de la col·lecció de BigVan científicos sobre ruedas. Com ja sabeu, són un grup de científics de diferents disciplines especialitzats en la divulgació científica. De ben segur que aquest no serà l’últim llibre que us portaré d’aquesta companyia.

En definitiva, un llibre apte per a tots els públics, però adreçat a un públic jove. Us hi atreviu?

Agradarà a…

A qui li agradi la ciència i/o l’aventura, ja que són els dos ingredients principals d’aquesta història.

No agradarà a…

Qui busqui un llibre formal. Tot i que el contingut científic és absolutament correcta, aquest es presenta en un context informal i apte per un públic adolescent.

 

Portada

AnteriorAquest divendres 18 de febrer al cinema…
SegüentCINECLUB VIC. Benedetta
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.