Fitxa tècnica

Benedetta // Paul Verhoeven, França-Bèlgica-Holanda, 2021

Producció: SBS Productions, Pathé, France 2 Cinéma
Guió: David Birke i Paul Verhoeven a partir de l´obra de Judith C. Brown
Música: Anne Dudley
Muntatge: Job ter Burg
Durada: 2 h 11 min
Intèrprets: Virginie Efira, Charlotte Rampling, Daphne Patakia, Lambert Wilson, Olivier Rabourdin, Hervé Pierre, Clotilde Courau, Guilaine Londez

Itàlia, segle XVII. Benedetta Carlini (Virginie Efira) arriba al convent de Pescia, a la Toscana, assegurant ser capaç de fer miracles des de jove. Aviat s’establirà una provocadora relació entre ella i la resta de monges del convent.

Aquesta pel·lícula pren com a punt de partida el llibre Immodest Acts: The life of a Lesbian Nun in Renasissance Italy, un estudi històric sobre la figura de Benedetta i sobre una relació homosexual en un convent de monges. Ara bé, en mans de Paul Verhoeven, un director afí a les polèmiques, el resultat és un títol irreverent, descarat, kitsch i esbojarrat. Benedetta és una faula irresistible sobre el poder i la mentida. I més enllà del morbo que acompanya a la història, el cineasta ens torna a explicar el seu relat favorit: el d’una víctima que decideix no amagar-se més i rebel·lar-se contra una societat malalta.

Paul Verhoven

Director, guionista i productor nascut a Amsterdam el 1938. Va guanyar popularitat internacional amb Delicias turcas (1973) nominada a l’Oscar. L’èxit d’El quart home (1983) i Els senyors de l’acer (1985) el van portar als Estats Units, on va rodar títols com Robocop (1987), Desafío total (1990), Instinto básico (1992), Showgirls (1995) o Starship Troopers (1997). Sempre ha mantingut una tensa relació amb Hollywood i va tornar a Holanda per rodar El llibre negre (2006). Amb Elle (2016) va guanyar un Globus d’or i un Premi Cèsar.

Quan?

Dimarts, 22 de febrer. 20 h.
Idioma
: VO en francès i llatí amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

Anterior“Elementum y el gran robo de Naurú”
SegüentAquest divendres 25 de febrer al cinema…
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.