El silencio de la ciudad blanca, la novel·la d’Eva García Sáenz de Urturi que ha conquerit milers de lectors amb una trilogia que veurà el final amb l’estrena del darrer llibre el proper mes d’octubre, fa el salt a la gran pantalla.

En la novel·la, Tasio Ortiz de Zárate, un brillant arqueòleg fou detingut per uns assassinats rituals a la ciutat de Vitòria. Vint anys després, quan Tasio està a punt de sortir de la presó, els crims en sèrie tornen. En els assassinats, les víctimes són parelles (un noi una noia) d’edats molt concretes, 25, 30, 35 anys…, i apareixen en una posició ritual i en llocs emblemàtics de Vitòria i carregats d’història. La causa de la mort és la picada d’abelles a la gola que fa morir les víctimes per asfíxia. El jove inspector Unai López, àlies Kraken, s’obsessiona i pretén, sense èxit, anticipar-se als crims que estan per arribar. Al llarg de la seva investigació es creuen en el seu camí la seva superior i la seva companya d’investigació.

El rodatge de l’adaptació literària ambientada a Vitòria començarà a rodar-se el proper mes d’agost a la capital d’Àlaba i s’allargarà vuit setmanes. El film estarà dirigit per Daniel Calparsoso (Cien años de perdón, El aviso). Javier Rey serà l’encarregat de donar vida al Kraken i Belén Rueda donarà vida a la comissària i superior d’Unai. Els acompanyaran Aura Garrido, Manolo Solo, Jordi Mollá, Kandido Uranga, Sergio Dorado, Pedro Casablanc, Itziar Ituño i Ramón Barea.

L’adaptació s’estrenarà el 2019, però encara no se sap la data exacta.

Anterior‘Safe’, la nova sèrie de Michael C. Hall
Següent‘El imperio final’, la primera part de Nacidos de la bruma
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.