“Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada”, Sherman Alexie

3888

diariAquesta novel·la és una crònica de l’adolescència d’un jove indi americà que mira d’allunyar-se de la vida que creia que estava destinat a viure.

En Junior de 14 anys ens situa en una reserva india de Spokane, on els homes  es fan passar les penes a cops de beguda i la violència es converteix massa sovint en un mitjà per substituir les paraules.L’aïllament i la solitud s’estenen com una taca d’oli per la reserva.

I malgrat la seva anomalia congènita, en Junior  desenvoluparà una gran habilitat amb el dibuix, traçant  sobre el paper  tot un univers familiar que  l’acompanyarà en el seu particular periple fins a convertir-se en  un adult. Una manera de riure’s dels teus i d’un mateix.

La família d’en Junior, amb pocs recursos econòmics , haurà de fer mans i mànigues per poder satisfer  la necessitat que té el seu fill d’estudiar fora de la reserva.

Pertànyer a una minoria ètnica té les seves avantatges i inconvenients i quan en Junior serà admès a l’institut de fora la reserva, es veurà empès a ampliar els seus codis i  a veure la pròpia realitat des d’un altre angle.

Basada en les experiències personals del seu autor, el llibre és un divertit diari sobre les batalles que ens reserva la vida.Perquè al capdavall, tot el que li ha passat a en Junior també ens ha pogut passar a nosaltres.logo

AnteriorMirCon, terror i ciència ficció a Montcada i Reixac
Següent2on Concurs de Rapsodes Idea’t Manlleu
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.