La moda dels thrillers rurals: ‘La propera pell’

1595

Vuit anys més tard el fill d’Ana reapareix després d’haver estat desaparegut. Torna a la seva vida amb problemes de memòria i amb dubtes sobre la seva pròpia identitat en una edat molt complicada; l’adolescència. Aquests dubtes es veuen amanits pels ambients solitaris, lúgubres i tancats dels petits pobles de muntanya pirinenca.

cla-laproperapell-800x470

La claustrofòbia, l’angoixa, la inestabilitat, la inseguretat i la incertesa són els sentiments que s’apoderen de l’espectador al llarg de tot el llargmetratge el qual fa que els dubtes siguin presents en tot moment. Amb premisses molt semblants a les que explica el documental The Imposter (2012), el film crea una balança que es decanta cap a la veritat i cap a la mentida en segons de diferència, per solucionar el problema d’identitat. Amb un final semiobert per a interpretacions diverses dels espectadors, fa que la sensació claustrofòbica i d’incertesa s’allargui fins més enllà de les parets de la sala de cinema.

La propera pell és un thriller psicològic rural en català dirigit per Isaki Lacuesta i Isa Campo i protagonitzat per Àlex Monner (l’adolescent reaparegut), Emma Suárez (la mare de l’adolescent) i Sergi López (el tiet de l’adolescent). Va aconseguir una gran resposta al Festival de Màlaga, i no ha quedat gens malament al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges d’enguany.

AnteriorEls Loropardos tornen amb “Els 4 barres”
SegüentTop Ten Títol
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.