Deliciosa Natura. Un món d’aventures comestibles per descobrir flors, herbes i fruits silvestre és un llibre molt diferent, especial. No és el típic llibre sobre natura ni sobre cuina, sinó que és la barreja perfecta entre els dos àmbits que dóna lloc a una combinació de cuina natural i respectuosa amb el medi.

Dividit en tres grans capítols, en el primer ens recorda, entre altres coses, les bones pràctiques per quan anem a recol·lectar i consells a tenir en compte. El segon està dedicat a les plantes culinàriament oblidades com per exemple les ortigues o l’espígol. I el tercer, i més extens, està dedicat a parlar de les “delícies en ruta”.

Al capítol “delícies en ruta” s’analitzen 20 vegetals pels seus valors culinaris i beneficis per a la salut. A cada planta ens proposa una ruta i els millors mesos per anar-la a recollir. També ens descriu l’espècie i ens explica de forma amena les seves curiositats. I, per descomptat, ens sorprèn amb una recepta per degustar-la d’una manera sorprenent.

A través d’explicacions molt amenes i per a tots els públics i d’unes fotografies espectaculars, és un llibre molt recomanable per conèixer millor el món que ens envolta i les increïbles propietats que tenen els vegetals. Alguns d’ells, com el saüc o la figuera de moro, els podem trobar amb facilitat en molts marges de les carreteres que travessem diàriament.

Escrit per un autor expert en boscos i que també ha escrit altres llibres sobre bolets i sobre com cultivar un hort. Es nota que la natura l’apassiona i que n’és un gran entès.

Cal reconèixer que la natura ens pot oferir grans beneficis per a la salut i per a l’alimnetació. Tot i així, no podem oblidar que els éssers humans no som els únics que obtenim beneficis de les plantes; de fet, els vegetals són la base de la cadena alimentària i serveixen per donar menjar, refugi, estabilitat tèrmica… a molts altres éssers vius i, per això, els necessiten per sobreviure.

Anterior‘La Min no té por’, de Melissa Castrillón
SegüentCrítica de ‘The Sisters brothers’
Avatar photo
Sóc biòloga ambiental, m'apassionen els animals i la natura. Qualsevol llibre o pel·lícula en què aparegui algun animaló és una bona opció per submergir-m'hi. M'agraden les històries amb un rerefons d'aventura i acció, però sobretot que tinguin un final feliç.