Suposo que ja saben per què els hem reunit aquí altra vegada… després de fer-los el degut qüestionari i confirmar i comprovar les coartades de cadascú de vostès ja hem descobert qui és l’assassí i com s’ho ha fet per matar Juli Cèsar.

Els sospitosos que tenen més números si seguim les pistes que hi ha l’escena del crim són vostè, Comte Dràcula, i vostè, senyor Vito Corleone. No sé si he de recordar que el Cèsar tenia dues marques al coll i que just al costat del cadàver hi havia un puro a mitges… No és cert que vostè, senyor Corleone, s’ha discutit amb el gran Cèsar?

Vostè l’havia citat per parlar d’uns assumptes que van més enllà de “posar-se al dia”. L’havia citat per tancar un acord sobre el domini de la Gàl·lia… o m’equivoco? Llavors, Juli Cèsar li deu haver rebutjat i vostè, enfadat, deu haver llançat el puro a terra.

Però no, no l’ha assassinat… vostè no és d’aquest tipus de persona… vostè hagués contractat algú per no embrutar-se les mans…

I tot això ha passat just després que el Comte Dràcula sortís de l’escriptorium on ha anat a buscar-hi una mica del seu vici… la sang… embotellada. En aquest punt també queda descartat el Dr. Jekyll que amb les seves repetides entrades i sortides del menjador no tenia físicament temps per a cometre l’assassinat.

Però… i vostès, Assegurançatòrix i Phileas Fogg? Tots dos han estat prop de l’escriptorium tota l’estona i tots dos tenien les seves raons per fer desaparèixer el Cèsar del mapa… Bah…

Procedim amb els moviments que ens conduiran a desentrellar aquest nus! Aproximadament a les 9 i 10 minuts Lancelot ha anat a l’escriptorium per a trobar-se amb el suposat “cavaller de la carreta” per preparar la també suposada festa de benvinguda al Rei Artús… Vostè, sir Lancelot, es deu pensar que sóc un pobre ignorant allunyat dels llibres de cavalleries i les històries d’amor, oi? Bah… No em dirà que es pensava que m’empassaria el vell truc del “cavaller de la carreta”… El “cavaller de la carreta” és vostè mateix!!!!! Així és com l’anomenen de manera burleta des que va posar-se dins aquella carreta per anar a cercar la Reina Ginebra i rescatar-la de les urpes de Meleagant!

I no és cert, senyora meva, que va ser en aquella aventura quan la seva passió va sorgir i que des de llavors es troben secretament sempre que poden?

Però no, aquest cop no ha pogut ser… Lancelot ha sortit de l’escriptorium abans que vostè, que s’ha quedat sola uns instants i n’ha sortit minuts més tard perquè ningú en sospités. Però mentre s’esperava ha descobert amagat darrera una prestatgeria Juli Cèsar, que no havia tingut temps de sortir després de l’encontre amb el senyor Corleone. Interpreto que el llibre que jau al costat del cadàver deu haver estat l’objecte que en caure el deu haver delatat.

Llavors, vostè, Reina Ginebra, sentint-se amenaçada pel gran emperador Juli Cèsar ha pres amb ràbia una de les plomes que hi havia sobre la taula i li ha clavat al coll. Quan s’ha adonat del que ha fet, l’hi ha clavat altra volta al costat per aparentar que el Comte Dràcula li havia xuclat la sang…

Sap quin ha estat el seu error? Amagar-se la ploma al lligacama… just sota la faldilla… just aquí, on té una taca més vermella que el seu vestit…

reinaginebra_fb

 

La Reina Ginebra ha estat l’assassina del joc de l’Escriba!

Enhorabona als encertants i als que us heu apropat. Ben aviat desvetllarem el guanyador del nostre sorteig.
AnteriorLa veritat i altres mentides de Sascha Arango
SegüentÀnima, de Wajdi Mouawad
Avatar photo
Llicenciada en psicologia clínica, encara que el meu àmbit laboral és l’educatiu. M’encanta explicar contes i que me n’expliquin (un mai és prou gran pels contes!). Segurament llegeixo menys del que m’agradaria, tot i que si m’he de decantar per un gènere, em quedo amb la novel·la negra.