De mayor quiero ser…feliz és una parella de llibres, amb 6 contes cadascun, per aprendre a potenciar la positivitat i l’autoestima dels infants.

 

 

 

 

 

 

Anna Morató García, autora d’aquests 12 contes infantils editats per Beascoa (Penguin Random House), comença els seus dos llibres explicant als menuts, de manera senzilla, què és la felicitat i quins són els valors i actituds que ens hi acosten. Per tant, ens parla de llenguatge positiu, autoestima, empatia, agraïment, empoderament, autoconfiança i gestió de la frustració, deixant molt clar que la felicitat la trobarem dins nostre i que és quelcom que depèn de nosaltres.

A De mayor quiero ser feliz, tant pel que fa al primer com al segon àlbum, hi trobem 6 contes introduïts pel concepte bàsic que vol transmetre la història. Això ens permet conèixer el valor o actitud a treballar i començar a parlar-ne abans de conèixer la història que l’exemplifica.

Un dels aspectes que m’agrada més dels contes és que tots ells acaben amb una pregunta o reflexió que convida a l’infant a escollir com vol actuar, pensar o sentir-se en relació als altres i a ell mateix; això li dona la responsabilitat d’escollir per acostar-se al pensament positiu, a l’autoestima i, per tant, a la felicitat.

Les il·lustracions d’Eva Rami representen molt bé el text i sovint serveixen d’esquema per acabar d’entendre el que ens explica l’Anna Morató. Es tracta de contes sobre emocions i, per tant, prenen importància les expressions facials i corporals pels personatges dibuixats per la il·lustradora.

Els dos llibres acaben amb unes pàgines destinades als pares, on l’autora els brinda les seves reflexions com a mare, els convida a pensar sobre la seva actitud cap als petits i els ofereix consells que els permeten potenciar l’autoestima i pensament positiu dels seus fills.

A De mayor quiero ser… feliz, hi trobem contes per a nens a partir de 4 anys que volen aconseguir que els infants aprenguin a ser feliços, gaudeixin d’una bona autoestima, regulin i gestionin la seva frustració, desenvolupin la seva empatia i tinguin una bona actitud cap als altres, valorin les coses i donin importància al poder de la paraula.

Agradarà a… 

Agradaran a qui busqui recursos per potenciar l’educació emocional dels seus infants, a qui vulgui potenciar les actituds positives, l’autoestima i la felicitat dels seus fills. A qui agradi compartir una estona de lectura amb aprenentatge mutu, ja que els contes van adreçats als infants però també conviden a la reflexió dels adults, nosaltres també en podem aprendre moltes coses.

No agradarà a… 

No agradarà a qui busqui un llibre teòric sobre com ajudar a la mainada a potenciar la seva autoestima i positivitat, es tracta de dos llibres més aviat pràctics per reflexionar i aprendre de manera conjunta amb els infants.

 

Anterior‘Hache’, el narcotràfic a la Barcelona dels 60
SegüentCINECLUB VIC. La piel quemada
Avatar photo
Em dic Èrica Cano i sóc psicòloga infantil, especialitzada en els trastorns de l’aprenentatge, i estudiant de logopèdia. Em declaro incapaç de sortir d’una llibreria sense passar per la secció infantil i no puc evitar comprar algun conte o llibre per a infants. Per la meva professió, em crida l’atenció la literatura infantil que parla sobre emocions, valors, educació, aprenentatges i desenvolupament cognitiu i personal. M’agrada explicar contes i ajudar als nens i nenes que tenen dificultats lectoescriptures. M’encanten les lletres, els seus sons i les seves formes, d’aquí i de la meva afició per cosir surt el meu petit projecte: Moixaines by erica, on cuso lletres tèxtils de diferents mesures i colors.