S’acaba l’estiu, deixem les vacances enrere i tornem a la rutina. La tornada, un moment trist i desencisador per a molts, a L’Escriba és una alegria, sobretot, perquè torna el club de lectura, un espai per explorar la literatura en companyia a la Biblioteca de Manlleu.

La nostra selecció de llibres per a aquest any és una finestra oberta a diverses històries, cultures i perspectives que facin sortir els lectors de la seva zona de confort.

Octubre – Antes del huracán, Kiko Amat

Aquesta novel·la explora la vida de Curro, un adolescent amb problemes mentals que intenta refer-se dels traumes de la seva vida. Antes del huracán és una obra que barreja la tragèdia i l’humor per parlar de bogeria, família, classe obrera i amistat al paisatge desfet de l’extraradi amb els anys vuitanta com a teló de fons.

Novembre – El somriure dels dofins, Francesc Soler

El somriure dels dofins és una novel·la que narra la infantesa, adolescència i joventut d’un nen sensible i amorós condemnat a créixer en l’ambient opressiu d’un poble de comarques dels anys vuitanta i noranta, i com va poder superar el dolor. Una novel·la d’iniciació, de descoberta del món i de la pròpia identitat.

Desembre – Wilt, Tom Sharpe

Aquesta sàtira hilarant segueix les desventures d’en Henry Wilt, un professor de literatura frustrat que es veu involucrat en un enredat malentès criminal. Amb un humor absurd i una crítica punyent a la societat contemporània, Sharpe ofereix una lectura entretinguda i memorable.

Gener – Número dos, David Foenkinos

La història d’un nen que va ser el segon en el càsting per al paper de Harry Potter, i com aquesta experiència va marcar la seva vida. Foenkinos reflexiona sobre el fracàs, les segones oportunitats i el destí amb el seu estil característic, ple d’humanitat i sensibilitat.

Febrer – Hierba, Keum Suk Gendry-Kim

Un emotiu còmic que narra la vida de Lee Ok-sun, una dona coreana que va ser obligada a ser “dona de confort” durant l’ocupació japonesa. Aquesta obra visualment impactant i commovedora posa de relleu les atrocitats de la guerra i la resistència de l’esperit humà.

Març – Cartes impertinents, Ma Aurèlia Capmany

Aquest recull de cartes fictícies ofereix una visió crítica i mordaç de la societat de la seva època. Amb un estil directe i sovint provocador, Capmany reflexiona sobre temes com la política, el feminisme i la cultura.

Abril – Les gratituds, Delphine de Vigan

Una novel·la que explora la importància de l’agraïment i la memòria a través de la història de Michka, una dona gran que comença a perdre la parla. La seva relació amb la seva jove amiga Marie i el logopeda Jérôme revela la bellesa i la fragilitat de les relacions humanes.

Maig – La possibilitat de dir-ne casa, Marta Orriols

El llibre ens parla de la Valentina, una corresponsal que torna a Barcelona després de gairebé vint anys fora. Barcelona és casa seva o ho és Beirut, on ha passat els últims anys? Continua sent la mateixa o alguna cosa ha canviat dins seu? Al llarg de la novel·la  veurem com la Valentina s’enfrontarà al desarrelament fruit d’aquests anys lluny de la seva família i amics, que han continuat fent la seva vida.

Juny – Mi vida en la carretera, Gloria Steinem

Les memòries de la icònica activista feminista Gloria Steinem, on relata les seves experiències viatjant per tot els Estats Units durant dècades. Amb anècdotes inspiradores i reflexions profundes, Steinem ofereix una visió íntima i poderosa de la seva lluita per la igualtat de gènere i els drets humans.

 

Imatge de portada

AnteriorCrítica de ‘Single8’, un film de Kazuya Konaka
SegüentAquest divendres 13 de setembre als cinemes…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.