Clàssics Castellnou és una col·lecció d’obres clàssiques de la literatura catalana. Constitueix una eina actual i atractiva per conèixer, entendre i saber interpretar les millors obres de la literatura catalana. Per tal d’oferir un material de qualitat, cada un dels títols ha estat elaborat per un professor o professora especialitzats en l’obra i en l’autor.

Actualment, la col·lecció conté 6 títols:

Tirant loBlanc. Episodis amorosos, de Joanot Martorell. Aquesta obra ha estat adaptada per Isabel Grifoll, professora de Literatures romàniques a la Universitat de Lleida. Ha dedicat diversos estudis a la novel·la cavalleresca i, especialment, a l’obra Tirant lo Blanc.Mar i cel, d’Àngel Guimerà. Aquesta edició va córrer a càrrec de Ramon Bacardit Santamaria, doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. La seva tesi va estar dedicada a l’autor Àngel Guimerà.
El cafè dela Marina, de Jose M.de Sagarra. Miquel Maria Gibert i Pujol va ser l’encarregat d’editar aquestaobra. És doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona.

Antologia de la poesia catalana, de diversos autors. Aquesta lectura prescriptiva del Batxillerat conté un seguit de poemes de diferents èpoques per treballar la literatura catalana.
Aigües encantades, de JoanPuig i Ferreter. L’edició la va dur a terme Margarida Casacuberta, qui hapublicat diversos treballs sobre el modernisme.

Visions & cants, de Joan Maragall. Ignasi Moreta és l’editor d’aquest títol, doctor en Humanitats i professor de la Universitat Pompeu Fabra. Ha publicat diversos treballs sobre la figura i obra de Jacint Verdaguer i Joan Maragall.
Com s’ha mencionat, la col·lecció, publicada per l’editorial Castellnou, constitueix una eina indispensable per poder conèixer les obres més importants de la literatura catalana. Per tal de poder treballar cada títol, s’inclouen unes activitatsal final de cada llibre.

AnteriorAquest divendres al cine…
Següent‘A todo riesgo. Memorias airadas de una Pretender’
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.