Prepareu-vos per passar autèntica por amb un recull d’alguns dels llibres de terror més esgarrifosos.

El traje del muerto, Joe Hill

El trajo del muerto

Jude Coyne és una estrella de rock, a l’estil Marilyn Manson, ja retirada. Viu en una mansió apartada, amb l’única companyia del seu representant i la seva parella, que és molt més jove que ell. L’única cosa que encara el fa somriure és col·leccionar objectes relacionats amb el món sobrenatural. Navegant per la xarxa, un dia decideix licitar per un fantasma que se subhasta, i uns quants dies més tard, rep una capsa estranya en forma de cor que conté el vestit d’un mort. Al cap de poc, l’espectre, Craddock, se li apareix. Al principi són unes aparicions subtils, però de seguida es torna més amenaçador. El dia que el seu representant se suïcida, en Jude i la seva parella decideixen abandonar la mansió i emprendre una fugida desesperada per salvar-se. Però resulta que no hi ha cap cosa tant difícil que escapar d’un fantasma, i encara menys si ve directament del passat.

Una excel·lent novel·la de terror de la mà del Joe Hill, fill del mestre del terror, Stephen King.

Misery, Stephen King

Misery-libro

Un escriptor té un greu accident i es desmaia. Quan torna en si veu que es troba en una casa on viu una dona molt misteriosa, corpulenta i amb un caràcter d’allò més estrany. Es tracta d’una antiga infermera involucrada en unes morts misterioses que van passar a diferents hospitals. Aquesta dona és capaç del pitjors horrors, i l’escriptor, que té les cames trencades ha de lluitar, entre terribles dolors, per poder sobreviure.

Una fantàstica obra d’un dels majors exponents del gènere de terror.

 

Descansa en paz, John Ajvide Lindqvist

Descanza en paz

Hi ha alguna cosa molt estranya a punt de passar a Estocolm. Enmig d’una onada de calor la gent comença a adonar-se que no poden apagar el llum ni els aparells elèctrics. De sobte, una notícia sacseja la població de la capital sueca: els morts que es troben en el tanatori estan ressuscitant. Què volen? Per descomptat, tornar a casa.

 

 

 

La maledicció de Hill House, Shirley Jackson

La maledicció de Hill House

Hill House és una mansió solitària que arrossega una reputació d’allò més sinistra. Montague decideix llogar-la i busca ajudants disposats a passar-hi una temporada per tal que prenguin nota de qualsevol fenomen paranormal que notin per documentar el llibre sobre cases embruixades que prepara el doctor. Per descobrir què passa a la casa haureu de llegir el llibre.

 

El gat negre i altres contes d’horror, Edgar Allan Poe

El gat negre i altres contes d'horror

Recull de contes del gran mestre del terror:

El gat negre
El pou i el pèndul
La màscara de la mort roja
Els assassinats de la Rue Morgue
La carta robada
La caiguda de la casa Usher

 

La crida de Cthulhu i L’horror de Dunwich, H. P. Lovecraft

LA CRIDA DE CTHULHU i L’HORROR DE DUNWICH

Cthulhu, criatura venerada per una secta ancestral, descansa en un somni profund a la ciutat submergida. Però un dia la ciutat emergeix. Ha arribat el moment del despertar d’aquest ésser horrorós? El relat La crida de Cthulhu té un caràcter fundacional pel que fa al cicle dels mites de Cthulhu, del qual també forma part L’horror de Dunwich. En aquest segon relat, ens traslladem a un poble opressiu on una família estranya amaga un secret esgarrifós al graner.

 

 

La araña, Hanns Heinz Ewers

Es tracta d’una recopilació dels millors relatLA ARAÑA de Hanns Heinz Ewerss fantàstics i de terror d’un autor censurat durant diferents èpoques tant a Alemanya (país natal) com a altres països. Alguns dels relats que en formen part:

La araña
La joven blanca
La salsa de tomate
El reino de las hadas
La Mamaloi

¡Arde, bruja, arde!, Abraham Merritt

Arde, bruja, arde

Tot comença amb les investigacions d’un metge que persegueix la pista de diferents persones mortes en circumstàncies estranyes. La investigació el porta a creuar-se amb una dona molt curiosa, una bruixa, l’afició de la qual és fabricar ninots amb els cadàvers de les seves víctimes.

 

 

 

 

Cabal, Clive Barker

Cabal

L’Aaron Boone fa temps que pateix uns malsons terribles on es veu a ell mateix cometent uns crims d’allò més atroços. El seu psicòleg, el doctor Decker, el convenç que aquests assassinats han succeït realment. Per tant, l’Aaron sap ara que en el món ja no hi ha un lloc per a ell i deixa que l’infern se l’emporti, vol que la Mort el condueixi fins allà. Però fins i tot la mateixa Mort sembla témer el noi. Així doncs, l’Aaron troba l’únic refugi és a Midian, un terrible i llegendari lloc que acull els semi morts, les races de la nit.

 

El Golem, Gustav Meyrink

Golem

Prenent com a punt de partida l’antiga llegenda jueva del monstruós gòlem, un ésser artificial fabricat per un rabí que li insuflava vida mentre l’amagava a la boca d’un tros de pergamí amb una paraula màgica escrita, l’autor teixeix una trama poètica que reconstrueix l’antiga llegenda.

 

 

AnteriorAquest divendres al cine…
Següent“Heridas abiertas”, retorn a Wind Gap
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.