Finalitza la primera edició del Lychee Film Festival, un festival de cinema dedicat al cinema xinès. Ha estat una setmana dedicada a tot tipus de films i gèneres provinents del país asiàtic. Des de l’estrena de la primera pel·lícula xinesa l’any 1935, La batalla de Dingjunshan, del director Zheng Chusheng, ha plogut molt i sembla que el nostre continent també s’està obrint a aquestes produccions del gegant asiàtic.

Com a part del jurat, nosaltres hem lliurat el Premi al Jurat de la Crítica, format per L’escriba, El Cinèfil, MA Confidential i Cine de Patio. És així doncs com us deixem amb el Palmarès.

Premi a la Millor Pel·lícula (Jurat de la Crítica) per a Yao Yao Huang Huang (Encara hi ha un demà) de Fan Jian. Un documental biogràfic sobre la vida de la poeta Yu Xinhua, qui, tot i patir paràlisi cerebral no s’atura davant les adversitats de la vida i lluita pel que ella vol aconseguir. Aquest premi se li ha atorgat per la inclusió de la poesia al món del cinema a través de la visió única de la poeta Yu Xinhua i pel retrat d’un entorn patriarcal en front al caràcter revolucionari que demostra ella.

Premi del públic per Els van Gogh de Xina de Yu Haibo. Un documental que s’endinsa en el món d’una família que es dedica a copiar quadres del pintor neerlandès, per tal de vendre’ls a diferents clients. Una progressió d’una passió artístics que desemboca en el descobriment del propi talent.

Premi a la Contribució artística pel director Xu Haofeng, convidat especial del festival, en el qual s’ha pogut gaudir la retrospectiva d’alguns dels seus films com El mestre (2015), L’arquer (2012) o La identitat de l’espasa (2011).

Foto cedida per El Cinèfil
AnteriorDe la nada a la esperanza, el nou llibre de José Marcelino
SegüentMeravelles del Japó: ‘Viaje al Japón’, Rudyard Kypling
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.