UN MÓN QUE NO ÉS EL NOSTRE//  Mahdi Fleifel, Regne Unit-Líban, 2012

Producció:  Nakba Filmworks, Screen Institute Beirut

Guió: Mahdi Fleifel
Música:  Jon Opstad
Muntatge: Michael Aaglund
Durada: 93 min
Intèrprets: Documental

Un relat íntim i en primera persona sobre la història de tres generacions d’exiliats al camp de refugiats de d’Ein el-Helweh, al sud del Líban.

Algú ha definit Un món que no és el nostre “com si Woody Allen i Kafka es trobessin en un camp de refugiats palestins”. El relat personal de Mahdi Fleifel és quotidià, desmitificador i, tot i que pugui semblar impossible, fins i tot humorístic: “els meus amics a Europa mai han entès per què m’agrada passar les meves vacances en un lloc com aquest”, diu el propi Mahdi Fleifel a la pel·lícula. Sobre la base d’una gran quantitat de vídeos personals, material d’arxiu de la família i material històric, la pel·lícula és un estudi sensible i aclaridor sobre el fet de pertànyer a un grup, l’amistat i la família. Un món que no és el nostre és més que un relat familiar en un camp de refugiats, és “un intent d’enregistrar allò que s’ha oblidat i que no podem esborrar de la memòria col·lectiva”.

Aquesta sessió forma part de Cinemes àrabs en ruta, el programa itinerant de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.  Presentació a càrrec de Sodepau.

 

Idioma: àrab, anglès
17 de novembre. 22h
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorKagenfurt i el projecte Ingeborg
SegüentEl Mag Pota cura l’estrés a l’ETC
Avatar photo
Elèctric de professió, però cinèfil de vocació. Soc un amant de la història i ocupo les hores perdudes entre pel·lícules i lectures. Aficionat radiofònic, m'agrada perdre'm pel món de les ones, però si realment em voleu trobar, dins d'un cinema m'haureu de buscar.