NO ONE`S CHILD// Vuk Rsumovic, Serbia-Croàcia, 2014

Producció: Art & Popcorn, BaBoon Production, Kinorama

Guió: Vuk Rsumovic
Música: Jura Ferina, Pavao Miholjevic  
Muntatge: Mirko Bojovic
Durada: 95 min
Intèrprets: Denis Muric, Pavle Cemerikic, Isidora Jankovic

La primavera de 1988, un nen salvatge és trobat a les profundes muntanyes bosnianes, vivint entre els animals. Anomenat Haris, l’envien a un orfenat a Belgrad. Després d’unes infructuoses lliçons, es fa amic de Zika, un noi carismàtic, que el protegeix dels abusadors. De mica en mica, comença a pronunciar les seves primeres paraules.

Tot i que s’inicia com un altra història de nen salvatge i pigmalió, amb Truffaut com a referent, el film creix a mesura que ho fa la metàfora sobre la història de Iugoslàvia. A partir d’aquí les preguntes aniran en una altra direcció: què ens fa humans, què ens fa bèsties, el contrast entre natura i civilització. En aquest punt ja estarem enganxats a la sort d’aquest noi perdut. El relat de superació, d’adaptació al medi i les esquerdes que provoca la Història amb majúscules van seduir públic i crítica al Festival de Venècia, encetant una reeixida carrera als festivals.

Idioma: serbi
10 de novembre. 22h
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

 

AnteriorVeus literàries de i a Manlleu
SegüentVestuari i paradís dissabte a l’ETC
Avatar photo
Elèctric de professió, però cinèfil de vocació. Soc un amant de la història i ocupo les hores perdudes entre pel·lícules i lectures. Aficionat radiofònic, m'agrada perdre'm pel món de les ones, però si realment em voleu trobar, dins d'un cinema m'haureu de buscar.