Fitxa tècnica

Producció: Studio Ghibli, Hakuhodo, Nippon Television Network (NTV)
Guió: Isao Takahata
Música: Shang Shang Typhoon
Muntatge: Takeshi Seyama
Durada: 1 h 59 min
Intèrprets: animació

 

 

Sinopsi

Quan els protagonistes d’aquesta història descobreixen que els homes estan talant els arbres del bosc on viuen per fer-hi una urbanització de cases, deicideixen aturar-los fent ús de les seves fantàstiques habilitats.

La mitja taronja professional de Miyazaki, Isao Takahata, traspassat aquest any, ens presenta els tanuki, ossos rentador japonesos, que, segons la tradició, poden transformar-se en altres criatures. Aquest al·legat mediambiental ens farà reflexionar sobre l’agressiva intervenció de l’home en els hàbitats naturals.

Isao Takahata

Nascut al 1935, va ser un dels pioners de l’Anime nipó. Va dirigir el seu primer film, Horus, el príncep del sol, el 1968 per a la Toei Animation. Després de treballar en nombroses sèries televisives, com Marco, va fundar l’Estudi Ghibli juntament amb Hayao Miyazaki. Aquí hi va realitzar cinc films: La tomba de les lluernes (1988), Records de l’ahir (1991), Pompoko (1994), Els meus veïns els Yamada i El conte de la princesa Kaguya (2013). Takahata va morir l’abril d’aquest any.

Sessió programada amb la col·laboració del Festival Protesta dins dels actes de la 6a edició del Festival (19 al 28 d’octubre).

Quan?

Diumenge, 21 d’octubre. 17 h.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46

AnteriorCrítica de ‘Desenterrando Sad Hill’
SegüentCINECLUB VIC. Metropolis
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.