Fitxa tècnica

Vull el cap d’Alfredo García // Sam Peckinpah, Mèxic-EUA, 1974

Producció: Optimus Films, Estudios Churubusco Azteca S.A
Guió: Sam Pekinpah i Gordon T. Dawson
Música: Jerry Fielding
Muntatge: Dennis Dolan, Sergio Ortega, Robbe Roberts
Durada:  1 h 52 m.
Intèrprets: Warren Oates, Isela Vega, Robert Webber, Gig Young, Helmut Dantine, Emilio Fernández, Kris Kristofferson, Jorge Russek

Sinopsi

La filla d´un ric terratinent mexicà queda embarassada suposadament d´Alfredo García, que després l´abandona. Davant d´aquesta deshonra, el pare posa preu al seu cap, i una gran multitud de caça-recompenses es llancen a capturar-lo. Un d´ells és en Bennie (Warren Oates).

Per primera, i única, vegada a la seva carrera, Sam Peckinpah va tenir un total control sobre el muntatge final de la pel·lícula, i això es fa evident en la seva mirada cap a la condició humana, utilitzant la violència com a catarsi i donant el protagonisme als seus estimats perdedors plens d´humanitat. El cap que es va podrint de tornada a la hisenda no és una altra cosa que un excel·lent McGuffin introduït pel director per portar-nos de viatge per un univers de desesperança.

Sam Peckinpah

Va néixer el 1925 a Fresno, Califòrnia. El 1951 entra a treballar a la televisió on escriu guions i realitza episodis que li permeten estrenar el seu primer llarg, Companys mortals (1961). A la seva desigual filmografia destaquen títols excel·lents com Grupo Salvaje (1969), Gossos de palla (1971), La fugida (1972), Pat Garrett i Billy el nen (1973) o Vull el cap d´Alfredo García (1974). Va morir a Califòrnia el 28 de desembre de 1984.

Quan?

Dimarts, 7 de juny. 20 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorTop Gun: Maverick
SegüentAquest divendres 10 de juny al cinema…
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.