Fitxa tècnica

Un mètode perillós // David Cronenberg, Regne Unit-Alemanya-Canadà-EUA, 2011

Producció: Recorded Picture Company (RPC), Lago Film, Prospero Pictures
Guió: Christopher Hampton a partir de l´obra de John Kerr
Música: Howard Shore
Muntatge: Ronald Sanders
Durada: 1 h 39 min
Intèrprets: Keira Knightley, Viggo Mortensen, Michael Fassbender, Vincent Cassel, Sarah Gadon, André Hennicke, Arndt Schwering-Sohnrey

Sinopsi

Zúrich, 1904. El jove psiquiatre Carl Jung (Michael Fassbender), està començant la seva carrera professional i assaja un tractament experimental ideat per Sigmund Freud (Viggo Mortensen), la psicoanàlisi, per guarir a una pacient, Sabina Spielrein (Keira Knightley).

Estem davant d´una poderosa història de descobriment sexual i intel·lectual basada en fets reals a partir de la turbulenta relació entre Jung i Freud que va donar lloc al naixement de la psicoanàlisi. Sota la forma d´un drama d´època, el director David Cronenberg s´allunya de l´estètica radical dels seus primers títols, però no abandona l´interès per les pulsions que pertorben el cos i la ment dels seus protagonistes.

David Cronenberg

Toronto, 1943. El padrí de la Nova carn. Va signar algunes pel·lícules claus del fantàstic i posteriorment va aconseguir notorietat amb La zona morta (1983) i La mosca (1986). Amb Inseparables (1988) i El almuerzo desnudo (1991) es va acostar a la crítica. Posteriorment va rodar una sèrie de films menys físics però igualment captivadors com Una història de violència (2005) o Cosmopolis (2012).

Programada conjuntament amb la UVIC-UCC dins de la Plataforma Cultural de la Universitat d’Estiu.

Quan?

Dimarts, 31 de maig. 20 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols en català
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat