Fitxa tècnica

Un mètode perillós // David Cronenberg, Regne Unit-Alemanya-Canadà-EUA, 2011

Producció: Recorded Picture Company (RPC), Lago Film, Prospero Pictures
Guió: Christopher Hampton a partir de l´obra de John Kerr
Música: Howard Shore
Muntatge: Ronald Sanders
Durada: 1 h 39 min
Intèrprets: Keira Knightley, Viggo Mortensen, Michael Fassbender, Vincent Cassel, Sarah Gadon, André Hennicke, Arndt Schwering-Sohnrey

Sinopsi

Zúrich, 1904. El jove psiquiatre Carl Jung (Michael Fassbender), està començant la seva carrera professional i assaja un tractament experimental ideat per Sigmund Freud (Viggo Mortensen), la psicoanàlisi, per guarir a una pacient, Sabina Spielrein (Keira Knightley).

Estem davant d´una poderosa història de descobriment sexual i intel·lectual basada en fets reals a partir de la turbulenta relació entre Jung i Freud que va donar lloc al naixement de la psicoanàlisi. Sota la forma d´un drama d´època, el director David Cronenberg s´allunya de l´estètica radical dels seus primers títols, però no abandona l´interès per les pulsions que pertorben el cos i la ment dels seus protagonistes.

David Cronenberg

Toronto, 1943. El padrí de la Nova carn. Va signar algunes pel·lícules claus del fantàstic i posteriorment va aconseguir notorietat amb La zona morta (1983) i La mosca (1986). Amb Inseparables (1988) i El almuerzo desnudo (1991) es va acostar a la crítica. Posteriorment va rodar una sèrie de films menys físics però igualment captivadors com Una història de violència (2005) o Cosmopolis (2012).

Programada conjuntament amb la UVIC-UCC dins de la Plataforma Cultural de la Universitat d’Estiu.

Quan?

Dimarts, 31 de maig. 20 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols en català
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorAquest divendres 27 de maig al cinema…
Següent“L’instant abans de l’impacte”, Glòria Castro
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.