Un any, una nit // Isaki Lacuesta Catalunya, 2022

Producció: Mr. Fields and Friends, Bambú Producciones, La Termita Films, Noodles Production
Guió: Fran Araújo, Isa Campo i Isaki Lacuesta
Fotografia: Irina Lubtchansky
Música: Raül Fernandez Miró
Muntatge: Sergi Dies, Fernando Franco
Durada: 2 h
Idioma: castellà i francès
Intèrprets: Nahuel Pérez Biscayart, Noémie Merlant, Quim Gutiérrez, Alba Guilera, Natalia de Molina

Sinopsi

Ramón (Nahuel Pérez Biscayart) i Céline (Noémie Merlant) són una parella que es troba a la sala Bataclan de París durant la nit de l’atemptat del 2015. Aconsegueixen sobreviure a l’assalt terrorista, però en sortir senten que ja no són els mateixos i no saben si mai podran tornar a ser-ho.

Isaki Lacuesta aborda el relat dels protagonistes a partir de flashbacks i records del que va passar aquella nit en contraposició amb diversos moments de l’any posterior. Aquesta simfonia tràgica, mostrada tota de cop, avançant i retrocedint a mesura que es construeix el trencaclosques dels protagonistes, ens porta del dol al record, del drama a la recuperació, del terror a la frustració per acabar convertint un fet concret en un relat universal sobre la por i la seva superació. Tot això reforçat per un imponent treball de muntatge visual i sonor.

Isaki Lacuesta

Nascut a Girona el 1975, és un dels màxims exponents de l’audiovisual català actual i un altre dels vells coneguts de Cineclub Vic, on s’han projectat moltes de les seves pel·lícules. Des del seu debut el 2002 amb el curt Caras vs. Caras, ha teixit una filmografia única que combina curtmetratges, llargmetratges, televisió, documental i ficció. A la seva obra i hi trobem, entre d’altres, films com Cravan vs. Cravan (2002), La llegenda del temps (2006), Los condenados (2009), Los pasos dobles (2011), La propera pell (2016) o Entre dos aguas (2018).

Quan?

Dimarts 25 d’abril a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorAquest divendres 21 d’abril als cinemes…
Següent“Ømni”, Jaume Valor
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.