Fitxa tècnica

System Crasher// Nora Fingscheidt, Alemanya, 2019

Producció: Kineo Filmproduktion.
Guió: Nora Fingscheidt.
Fotografia: Yunus Roy Imer.
Música: John Gürtler.
Muntatge: Stephan Bechinger, Julia Kovalenko.
Durada: 2 h 5 min.
Idioma: VO en alemany i anglès amb subtítols en català.
Intèrprets: Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide.

La Benni (Helena Zengel) és petita però molt perillosa. Amb tan sols nou anys, aquesta nena ja és el que els serveis socials de protecció al menor anomenen una trenca-sistemes. Amb la intenció d’ajudar-la, contracten Micha (Albrecht Schuch), un especialista en la gestió de la ira. Podrà tenir èxit allà on tothom ha fracassat?

La protagonista d’aquest drama es comporta de forma salvatge, impulsada per un trauma infantil que no queda clar quin origen té. No ens trobem davant de l’habitual drama sobre nens trapelles. La seva directora i guionista mostra, amb tota la cruesa, la situació de tenir un fill o una filla amb problemes de comportament. La pel·lícula té un ritme frenètic que, després d’una arrencada ferotge, no s’atura en cap moment. Enmig d’aquest tornado de sentiments, destaca la interpretació de la seva jove protagonista.

Nora Fingscheidt

Va néixer a Braunschweig, Alemanya, el 1983. Es va formar com a orientadora d’actors i, del 2008 al 2017, va estudiar direcció de ficció a l’Acadèmia de Cinema de Baden-Württemberg, on va rodar el llargmetratge documental Without this world (2017). El seu primer treball de ficció, System Crasher, ha aconseguit vuit premis del cinema alemany, incloent-hi millor pel·lícula, direcció, guió i muntatge i ha aconseguit també el premi del jurat al Festival de Berlín.

Quan?

Dimarts 8 de novembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorCINECLUB XIC. Supercuc
Següent“La ruta de la seda”, Thomas O. Höllmann
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.