Suro // Mikel Gurrea Catalunya, 2021

Producció: Malmo Pictures, Euskal Irrati Telebista (EiTB), ICEC
Guió: Mikel Gurrea i Fran Kosterlitz
Fotografia: Julián Elizalde
Muntatge: Ariadna Ribas
Durada: 1 h 46 min.
Idioma: VO en català
Intèrprets: Vicky Luengo, Pol López, Ilyass El Ouahdani.

 

Sinopsi

Helena (Vicky Luengo) ha heretat una vella masia i juntament amb la seva parella, Ivan (Pol López), han decidit traslladar-s’hi per poder gaudir de la vida a la natura. Un pla idíl·lic que es trencarà aviat a causa de diverses problemàtiques.

El debut del director i guionista Mikel Gurrea ha estat una de les grans sorpreses de la temporada des del moment de la seva presentació al festival a San Sebastian. Inspirada en la seva pròpia experiència com a temporer, el director desmunta a través de les contradiccions dels protagonistes la visió idealitzada de la vida rural. Una història que abandona els relats romàntics, que compta amb una excel·lent interpretació de la parella protagonista, i que convida a reflexionar sobre la xenofòbia, la precarització laboral, les relacions de poder o els privilegis de classes.

Mikel Gurrea

Director i guionista  nascut a Donostia l’any 1985. Es va llicenciar en comunicació audiovisual per l’UPF i té un màster de London Film School gràcies a una beca. Va iniciar la seva carrera en el món del curtmetratge amb obres com Rojo en el agua (2010), Txoria (2013) i Foxes (2015), alguns seleccionats a festivals nacionals i internacionals. Suro és el seu primer i exitós llargmetratge.

La sessió comptarà amb la presència del seu director, Mikel Gurrea

Quan?

Dimarts 30 de maig a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorCrítica de “El cazador de recompensas”, de Walter Hill
SegüentQuaderns d’estiu Castellnou
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.