Fitxa tècnica

Sospitosos habituals // Bryan Singer, EUA, 1995

Producció: PolyGram Filmed Entertainment
Guió: Christopher McQuarrie
Música: John Ottman
Muntatge: John Ottman
Durada: 1 h 46 min
Intèrprets: Stephen Baldwin, Gabriel Byrne, Benicio Del Toro, Kevin Pollak, Kevin Spacey

 

 

Sinopsi

L’agent especial Dave Kujan (Chazz Palminteri) investiga un sospitós incendi que s’ha produït en un vaixell al port de San Pedro, i que ha provocat una gran quantitat de morts. Les úniques pistes que té les proporciona un estafador que ha sobreviscut a la catàstrofe (Kevin Spacey). Per la seva declaració, sabrà que ha estat provocat pel misteriós i terrorífic Kaiser Soze.

Es compleixen 25 anys de l’estrena d’un dels millors thrillers dels últims anys, guanyador de dos Oscar i considerat avui en dia com una pel·lícula de culte. Estem davant de 106 minuts de joc que planteja el director a l’espectador i que despista fins a l’última escena. Vista avui, i un cop passada la sorpresa inicial, la pel·lícula segueix impressionant pel seu excel·lent guió, pel seu ritme trepidant i per un encertat càsting d’actors en estat de gràcia, molts d’ells encara poc coneguts quan es va estrenar la pel·lícula i que esdevindrien estrelles de Hollywood.

Bryan Singer 

Director, productor i guionista nascut a Nova York el 1965. Va estudiar al New York’s School of Visual Arts i posteriorment a la USC School of Cinematric Arts a Los Angeles. El seu primer treball va ser Public Acces (1993) i fou amb Sospitosos habituals que es va donar a conèixer a escala mundial. A continuació va dirigir pel·lícules com Verano de corrupción (1998), diversos títols de la saga X-Men, Valkyria (2008) i l’oscaritzada Bohemian Rhapsody (2018).

Quan?

Dimarts, 19 de gener. 20 h.
Sala 2 de l’Atlàntida
Venda d’entrades al web de l’Atlàntida
Accedeix a la venda

Anterior“Impossible”, Erri de Luca
SegüentNominats als Goya
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.