Fitxa tècnica

Sis dies corrents // Neus Ballús, Catalunya, 2021

Producció: Distinto Films, El Kinògraf, Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).
Guió: Neus Ballús i Margarita Melgar
Música: René-Marc Bini
Muntatge: Neus Ballús i Ariadna Ribas
Durada: 1 h 25 min
Intèrprets: Mohamed Mellali, Valero Escolar, Pep Sarrà, Paqui Becerra, Pere Codorniu, Aina Rue Puigoriol, Gemma Rue Puigoriol, Oriol Cervera, Judith Vizcarra Puig

Aquest és el relat d’una setmana a la vida d’en Valero, en Moha i en Pep, treballadors en una petita empresa de lampisteria i electricitat als afores de Barcelona. Està formada per sis capítols que narren les situacions quotidianes (i surrealistes) que sorgeixen quan els protagonistes s’enfronten a una reparació. També és la setmana del contracte de prova d’en Moha.

Guanyadora del festival de Valladolid i nominada a millor comèdia dels premis Feroz d’aquest any, el nou treball de la directora catalana Neus Ballús ens presenta una situació d´allò més propera amb una mirada còmica però també crítica. Una pel·lícula espectacularment humana, compromesa i sincera que aconsegueix crear gairebé un gènere propi a través de la rutina i el sentit de l´humor. Com en els seus anteriors treballs, la directora torna a barrejar la realitat i la ficció envoltant-se factors no professionals i creant un impecable treball de personatges.

Neus Ballús

Nascuda a Mollet del Vallès el 1980. Llicenciada a la Universitat Pompeu Fabra, és directora i guionista de cinema. Els seus primers treballs van ser els curts La Gabi (2004), L’avi de la càmera (2005) i Pepitu Ricu (2006). El seu documental Immersió (2009), filmat íntegrament sota l´aigua, va rebre el Premi al Millor Curtmetratge a ALCINE. Aquest és el tercer llargmetratge després de La plaga (2013) i Staff Only (El viatge de la Marta), tots dos projectats a Cineclub Vic.

Quan?

Dimarts, 19 d’abril. 20 h.
Idioma
: VO en català, castellà i berber
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorAquest divendres dia 8 d’abril al cinema…
Següent“No en cap altre lloc”, Maiol de Gràcia i Marta R. Gustems
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.