Fitxa tècnica

Sang sami // Amanda Kernell, Noruega-Dinamarca-Suècia, 2016
Producció: Bautafilm, Det Danske Filminstitut
Guió: Amanda Kernell
Música: Kristian Eidnes Andersen
Muntatge: Anders Skov
Durada: 1 h 50 min.
Intèrprets: aj-Doris Rimpi, Olle Sarri, Ánne Biret Somby, Bo Lundmark, Jörgen Stenberg, Jonar Thomasson, Anna Sööfe Bull Kuhmunen, Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok.

Sinopsi

Elle-Marja és una adolescent criadora de rens pertanyent a la minoria sami, un col·lectiu orgullós de les seves tradicions però menyspreat per la societat urbana del seu país. Ella somia amb una altra vida i integrar-se dins de la població sueca. Però aquest anhel exigeix trencar els vincles amb la seva família i la seva cultura.

L’òpera prima de la directora Amanda Kernell, inèdita als nostres cinemes, relata una història sobre la recerca de la identitat pròpia en un context històric dur, centrant-se en el racisme i la discriminació que patien els samis, autòctons de Lapònia, durant la primera meitat del Segle XX. Tocant de peus a la terra freda i rural que ens mostra la pel·lícula, la directora deixa de banda l´èpica de les grans revolucions per mostrar els petits detalls que suposen l’autèntica llibertat de la seva protagonista.

Amanda Kernell

Directora i guionista sueca, nascuda el 1986. De ben jove ja va dirigir i interpretar diverses obres de teatre municipal. Posteriorment va estudiar a l´Escola Nacional de Cinema de Dinamarca i va rodar una sèrie de curts, molts d´ells centrat la cultura sami. Sang sami, el seu primer llargmetratge, ha aconseguit un gran èxit a festivals i certàmens d´arreu del món.

Sessió programada conjuntament amb el Museu del Ter de Manlleu dins de la programació de la 9a Mostra de Cinema Etnogràfic.

Quan? 

Dimarts, 1 d’octubre. 21.30 h. 
Idioma: VO en suec i sami subtítols en català
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)
Anterior‘El Cuarto Mono’, J.D. Barker
SegüentPalmarés de la 67ena edició del Festival de Cinema de San Sebastián
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.