Billy Wilder // Estats Units, 1954

Fitxa tècnica

Producció: Paramount Pictures
Guió: Billy Wilder, Samuel A. Taylor i Ernest Lehman, a partir de l’obra de Samuel A. Taylor
Fotografia: Charles Lang
Muntatge: Arthur P. Schmidt
Durada: 1 h 53 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols en castellà
Intèrprets: Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, William Holden, Walter Hampden, John Williams, Martha Hyer

 

Sinopsi

La història segueix a Sabrina Fairchild (Audrey Hepburn), una jove de classe baixa, filla del xòfer de l’adinerada família Larrabee, que estima en secret el petit dels hereus, David (William Holden), un playboy frívol i multimilionari. Després d’una estada a París, Sabrina torna transformada i capta l’atenció d’en David però també del seu germà Linus (Humphrey Bogart).

Sabrina és una de les més emblemàtiques i elegants històries romàntiques de la història del cinema, protagonitzada per tres estrelles en estat de gràcia. És, potser, la primera gran comèdia de Billy Wilder. I no en seria l’última. Tot un clàssic del cinema ambientat en els alts cercles socials de Nova York i que es desenvolupa a través d’enganys, amor i moments còmics. Un film únic que compleix setanta anys i que arriba al Cineclub Vic per ser gaudida en format de 35 mm. Com ha de ser.

Billy Wilder

1906-2002. Director, guionista i productor de cinema considerat un dels grans talents de Hollywood. Va néixer a Àustria i va emigrar als Estats Units escapant de l’ascens del nazisme. Va destacar en diversos gèneres cinematogràfics i va guanyar sis Oscars. Algunes de les seves obres mestres inclouen Perdició (1944), Sunset Boulevard (1950), Ningú no és perfecte (1959) i L’apartament (1960). La seva habilitat per la narrativa, el seu sentit de l’humor i les seves exploracions a la condició humana van deixar un llegat durador en la història del cinema.

Quan?

Dimarts, 7 de maig a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

Anterior‘Star Wars: The Mandalorian. ¿Dónde está Grogu?’
SegüentL’art d’escriure
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.