Fitxa tècnica

Producció: Artisan Entertainment, Thousand Words, Sibling Productions
Guió: Hubert Selby Jr. a partir de la seva novel·la
Música: Clint Mansell
Muntatge: Jay Rabinowitz
Durada: 1 h 42 min.
Intèrprets: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly, Marlon Wayans, Christopher McDonald, Louise Lasser, Marcia Jean Kurtz.

Sinopsi

Harry i la seva mare tenen somnis ben diferents: mentre que ella segueix una dieta amb l’esperança de participar en un concurs televisiu, Harry i la seva xicota volen establir un negoci propi amb els beneficis del tràfic de drogues.

Basada en la novel·la homònima de Hubert Selby Jr., és la segona pel·lícula, intensa i arriscada, del director Darren Aronofsky. A partir d’un guió literari impecable, l’autor s’endinsa fins a les entranyes en el fenomen de les addiccions. La narració pren embranzida gràcies a un muntatge vibrant d’acció paral·lela. La divisió de pantalla o els sobtats canvis de ritme són alguns recursos fílmics que il·lustren la davallada a l’infern dels protagonistes, en un retrat sense concessions sobre els efectes devastadors dels narcòtics.

Darren Aronofsky

Nascut el 1969 a Nova York, va estudiar cinema a la Universitat de Harvard, on va rodar alguns curts interessants com Protozoa (1993). El seu debut com a director va ser Pi (1998), un èxit immediat en els circuits independents. Dos anys més tard confirma el seu talent creatiu amb Réquiem por un sueño. A la seva filmografia hi trobem altres títols importants, com El luchador (2008) o Cisne Negro (2010).

Sessió programada conjuntament amb Osonament dins del programa d’actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre).

Dimarts, 10 d’octubre a les 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

00

AnteriorKazuo Ishiguro, premi Nobel de literatura 2017
SegüentThe Battleship Island, la crítica
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.