Fitxa técnica

Petite maman // Céline Sciamma, França, 2021

Producció: Lilies Films, France 3 Cinéma, La Région Île-de-France
Guió: Céline Sciamma
Música: Jean-Baptiste de Laubier
Muntatge: Julien Lacheray
Durada: 1 h 12 min
Intèrprets: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Stéphane Varupenne, Margot Abascal, Florès Cardo, Josée Schuller.

La Nelly té 8 anys i la seva àvia acaba de morir. La família s’arreplega uns dies a la casa de la difunta per buidar-la, i la nena descobreix que el misteriós bosc que la rodeja era el lloc on la seva mare solia jugar de petita. La nena, moguda pel mateix sentiment de fascinació i curiositat que la seva progenitora, s’endinsa en les profunditats dels camins per acabar trobant una altra nena de la seva mateixa edat, molt semblant a ella, que està construint una cabanya. Entre les dues naixerà una relació de confiança i amistat.

Sota el paraigua d’una narració senzilla en el seu plantejament, Céline Sciamma Torna a demostrar en la seva nova pel·lícula una sensibilitat enorme a l’hora d’abordar les relacions humanes i en especial el món interior dels infants, des d’una perspectiva complexa i madura. Partint d’una anècdota trivial –la mort d’un ésser estimat– descobrirem que la il·lusió pot prendre forma en les situacions més inesperades.

Céline Sciamma

Nascuda a Pointose (França) el 1980, va estudiar direcció cinematogràfica a la prestigiosa escola de La Fémis, a París. Les seves pel·lícules es caracteritzen per la importància que adquireixen els personatges allunyats de la normativitat, l´ús de pocs diàlegs i una posada en escena molt estudiada i acurada. Ha aconseguit un merescut reconeixement en festivals, i entre la seva filmografia destaquen Tomboy (2011) i Retrat d´una dona en flames (2019), totes dues projectades a Cineclub Vic.

Quan?

Dimarts, 8 de març. 20 h.
Durada: 1 h 12 min
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorAquest divendres 4 de març al cine…
Següent“Stranger”, un magnífic thriller politico-judicial sud-coreà
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.